Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Falun
FAL

Inför Falun hemma idag kl 15:30

26 februari 2023 09:00
Dam

Idag är det dags för en riktigt häftig match mellan Täbys damer och IBF Falun om fjärdeplatsen i serien och hemmafördel i kvartsfinalerna. Inför matchen ligger Falun en poäng före men Täby har den bästa formen med fyra raka segrar toppad med den tunga segern borta mot serietvåan Pixbo förra helgen. Kom till hallen och heja på damerna och för att se en riktig toppmatch i damernas SSL.


Läget i Täby

Vi har som vanligt fått en liten pratstund med lagets ena tränare Maimon Abdallah.

God morgon, hur är läget i laget efter fyra raka segrar?

-Läget efter fyra raka är såklart skönt och avslappnat. Segern mot Pixbo senast hade inte många på förhand tippat seger för Täby. Vi hade haft sjukdomar i laget så sent som dagen innan och tvingades lämna spelare kvar på hemmaplan. Men de tappra vita krigarna slet och visade att det går att slå Pixbo i deras hemmaborg, en bedrift som bara Täby lyckats med och tjejerna ska vara stolta över det.

Vad har fungerat bäst de senaste matcherna?

-Vi är avslappnade i allt vi gör och tryggheten börjar bakifrån från första position ända till sista positionen på avbytarbänken.

Idag väntar Falun, ni har förlorat de två senaste matcherna mot dem, vad behöver ni fokusera på för att ni ska vinna idag?

-Falun har som sagt vunnit båda matcherna vi mötts denna säsong och för att fortsätta vår segersvit måste det till noggrant försvarspel och vara tydliga i våra uppspel. Sedan är det två riktigt jämna lag på pappret men jag vill tro att fördelen med att spela hemma kommer väga över för Täbys del.

Vilken/vilka spelare har visat god form på slutet?

-Vår tredje formation anförda av Karolína Suchá sett glödheta ut på slutet.

Tack Maimon och lycka till idag!

IBF Falun

Dalalaget lade tidigt beslag på den fjärde platsen i tabellen och har väl känts för långt borta. Men samtidigt som Falun haft en blandad form på slutet har ju Täbys damer tagit 12 raka poäng och är inför dagens match bara en poäng bakom.

De två tidigare matcherna den här säsongen vann Falun (Svenska Cupen med 6-3, SSL med 8-5) efter två målexplosioner med tre mål på dryga minuten i båda matcherna. Det behöver Täby se upp med om laget vill ta över fjärdeplatsen.

Lagets bästa spelare, kaptenen Moa Gustafsson, ligger högt i poängligan och är en snabb, sevärd spelare som både passar fram kedjekollegorna och gör mål på egen hand.

Poängligetoppen i Falun

Moa Gustafsson - 44p (23 + 21)

Lisa Svarfvar - 26p (14 + 12)

Ellen Svensson - 24p (12 + 12)

Kom till K-Rauta Arena i eftermiddag för ännu en riktig innebandysöndag med dubbla matcher.

12.30 Täby FC - Alunda IBF i Damallsvenskan Östra

15.30 Täby FC - IBF Falun i SSL

Biljetterna bokar du bäst via vår nya Täby-FC app.

Kan du inte komma till hallen sänds den som vanligt via SportExpressenLive.

Vi önskar damerna lycka till idag!