Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Täby
TÄBY

Inför Sirius borta i IFU Arena ikväll kl 18.30

2 december 2022 11:00
Dam

Ikväll inleder Täby den 12:e omgången när laget åker till IFU Arena i Uppsala för att möta IK Sirius. Senaste veckans två segrar mot Nacka och Kalmarsund kan följas upp av ytterligare en mot nästjumbon. Kom till IFU och heja eller se matchen på SportExpressenPlay.


Läget i Täby

I vanlig ordning har vi fått en pratstund med lagets tränare Maimon Abdallah inför matchen.

God morgon, hur är läget inför Sirius i eftermiddag?

-Läget inför Sirius är en bra känsla efter två vunna matcher där vi varit det bättre laget.

Vad har ni gjort annorlunda i spelet de senaste matcherna när det blivit raka segrar?

-Vi kastade om lite i formationerna inför Nacka och det innebar lite mer energi till gruppen samtidigt som vi har börjat jobba lite hårdare och är mer bestämda i våra beslut.

Hur är det med skador mm just nu?

-På skadelistan är det just nu inga skador på några spelare men de som är tillbaka är såklart träning- och matchotränade men de kommer snart vara på banan igen.

Det ryktas om supportersbuss till IFU Arena, hur ska ni glädja fansen?

-Jag hörde också att en supporterbuss kommer anlända till Uppsala och det är helt underbart att våra ungdomar känner så för våra spelare. Självklart kommer det ge en extra boost till spelarna när våra ungdomar är på plats.

Flera gamla Täby-spelare även i Sirius, vad behöver ni fokusera på för att vinna den matchen?

-När det kommer till Sirius så måste vi vara fruktansvärt noggranna i vårt spel i anfallszon då vi vet att Sirius är brutalt skickliga på att spelvända.

Till sist, tack Maimon lycka till ikväll!

IK Sirius FBC

Laget tappade flertalet av sina backar inför den här säsongen och ligger just nu på en 13:e plats under strecket. Lagkapten Klara Molin drar ett stort lass och det är först och främst hennes förstafemma som gjort poängen den här säsongen. I målet har de även den tidigare Täby-spelaren, numera landslagsmålvakten Matilda Östlund-Visén som verkligen kan stänga igen.

Ytterligare tre tidigare Täby-spelare finns i laget, Sara Attermo, Tilda Määttälä och Nova Lundell där den sistnämnda anlände till Sirius från Täby häromveckan.

Räkna med ett taggat hemmalag som vill komma ikapp lagen ovanför strecket och jag tror att vi även har ett minst lika taggat Täby som vill öka segerraden till tre efter matchen.

Kan du inte komma till Uppsala ikvöll kan du som vanligt se matchen via SportExpressenPlay.

Vi önskar damerna lycka till i kvällens match!