Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Warberg
WIC

Inför årets sista match mot Warberg hemma

30 december 2023 08:15
Dam

I eftermiddag spelar damerna sin sista hemmamatch för året när Warberg IC kommer på besök till K-Rauta Arena. Kom till hallen och titta på högklassig innebandy när damerna ska se till att ta tre ytterligare poäng.


Läget i Täby

Som vanligt har vi fått en liten pratstund med Richard Wellsmo, lagets tränare.

God morgon Richard, vi hoppas att julen varit god.

-God morgon, ja det har den.

Idag är det dags för årets sista match och den sista innan serien vänder. Vad är du mest nöjd med från höstens matcher?

-Oj, jag är nöjd med mycket under hösten. Vi har fått ihop en jättehärlig grupp som arbetar hårt tillsammans och på så sätt skapar förutsättningar för att nå dom mål vi satt upp gemensamt. I uppställt försvar är vi riktigt starka och det visar sig i att vi släpper in mindre mål än föregående säsong vid samma tid. Likt förra säsongen är försvarsspelet en stor del i det vi försöker förbättra varje vecka.

Vad ser du att ni kan vässa till under vintern för att stå riktigt starka till slutspelet?

-Vi kommer fortsätta att arbeta med försvarsspelet, motståndarna ska ha svårt att skapa mot oss. Det kommer såklart följder med att lägga stort fokus och vara starka i försvaret och det gör att vi inte riktigt ligger i fas med hur vi tänkt oss producera framåt, där kommer vi lägga mer vikt nu under våren fram till slutspelet. Powerplay & boxplay kan man aldrig nöta för lite.

Idag kommer Warberg på besök, vad blir viktigt att tänka på för att kunna vinna?

-Warberg har gått lite tungt på senhösten så min förväntan är att dom kommer slita extremt hårt för varandra. Det blir viktigt för oss blir att vara tydliga i vårt försvarsspel och noggranna hela vägen i 60 minuter. Helt enkelt se till att vara påkopplade mentalt med fart under fötterna så kommer vi ta hem 3 poäng.

Hur är skadeläget bland spelarna?

-Skadeläget börjar ordna upp sig mer och mer. Tilde Sandlund är nu med och kör en hel del. Hon har under senaste veckorna även varit med på tvåmål utan närkontakt men det närmar sig att ni får se henne spela i K-Rauta.

Vad kommer Täby-publiken få se när de kommer till K-Rauta Arena i eftermiddag?

-Ett grymt härligt gäng som spelar rolig innebandy med mycket fart, tuffa närkamper och förhoppningsvis en j...a massa Täby-mål. 🙂

Tack Rickard och lycka till!

Warberg IC

Hallandslaget har efter en bra start på säsongen haft det tyngre på slutet. Det blev dock seger efter förlängning mot Lockarud Marirestad precis innan jul och därmed bröt Warberg den fyra matcher långa förlusttrenden. Laget är i högsta grad indragna i bottenstriden med sex andra lag om att slippa åkar ur i slutet av mars.

Lagkaptenen och lagets stjörna Sandra Hawerman kommer dessutom att lämna för Thorenguppen inom kort vilket gör läget ännu värre. Så, räkna med ett taggat bortalag i dagens match och det brukar bli sevärda matcher mellan lagen i eftermiddag.

Bästa poänggörare i Warberg

Sandra Hawerman - 17p (13 + 4)

Ida Hawerman - 11p (7 + 4)

Lisa Andersson - 7p (2 + 5)

Se matchen live

Boka biljetter på Biljettkiosken.se för att se matchen på plats.

Kan du inte vara på plats kan du se matchen på tabyfc.se/live.

Vi önskar damerna lycka till i eftermiddag!