WIC

Täby vann rafflande match mot Warberg hemma

20 februari 2021 18:19
Dam

Dagens match I K-Rauta Arena bjöd på ett målfyrverkeri där båda lagen verkligen gick för det. Warberg drog ifrån i andra perioden men Täby kvitterade. I den tredje tog Warberg åter ledningen men Täby vände. Warberg kvitterade igen med knappa minuten kvar men Täby lyckades ändå sätta vinstmålet 35 sekunder före slutet. Puh! Tack båda lagen för en riktigt spännande match.

Täby satte full fart framåt direkt i första perioden och tog också ledningen efter några minuter. Warberg lyckades dock kvittera två gånger innan perioden var slut och det kändes aningen onödigt av hemmalaget att inte leda med flertalet mål. De första 15 minuterna var bland det bättre laget spelat hittills den här säsongen.

I inledningen av andra tar Warberg lite mer plats på planen och får dessutom två nästan identiska mål när Täby bjuder på bollen framför egna målet. När så Warberg har flytstuds till 2-5 var det dags för Time Out. Den gav effekt och med 4 sekunder kvar av perioden hade Täby kvitterat.

Warberg tog ledningen ytterligare en gång i den tredje perioden men Täby vände tillbaka till 7-7 och försökte spela av matchen de sista minuterna. Som så ofta blir det en kontring bakåt och en boll som styrs in i eget mål. 55 sekunder kvar och hemmalaget skulle bara vinna matchen och 20 sekunder senare ligger segermålet 8-7 inslaget av Moa Tschöp. Puh!

Warberg vann skotten men Täby vann matchen efter ett bitvis stort spelövertag.