Wilma Sjöström från U till A i Täby FC
Publicerad: 2024-04-04
Dam
Täby FC och Wilma Sjöström är överens om en uppflyttning till a-laget och därmed spel i SSL under den kommande säsongen. Wilma är fostrad i Täby FC sedan barnsben och stärker därmed vår lokala förankring, helt i linje med den i december 2022 beslutade strategin.

Wilma har spelat i Täby FC i totalt 12 säsonger sedan hon startade i F06 Skarpäng 2012. Under åren har hon utvecklats och under de senaste säsongerna kombinerat spel i juniorallsvenskan och föreningens utvecklingslag som under säsongen 23/24 spelat i Allsvenskan. Wilma studerar dessutom på Tibblegymnasiet där hon är en av många Täbyspelare som går på NIU och nu nått hela vägen till världens bästa innebandyliga.

Wilmas egna ord om uppflyttningen:

  • Det känns jättekul att bli uppflyttad till SSL-truppen, det blir såklart lite nervöst i början, men det känns som en härlig trupp så de känns toppen! Att man får fortsätta spela för moderföreningen känns superkul. Målet är att fortsätta utvecklas och även kunna vara med och bidra på planen!

Klubbchef Alexander Brinkmann om uppflyttningen:

  • Vi i Täby FC vill bygga ett vinnande lag med en stark kultur förankrad i vår ungdomsverksamhet. Mot bakgrund av det är vi väldigt stolta över att kunna lyfta upp Wilma Sjöström från egna led. Wilma har utvecklats i rask takt de senaste säsongerna och hennes fortsatta karriär blir spännande att följa. Wilma är bolltrygg och genomgående skicklig i det offensiva spelet, dessutom är hon intensiv och jobbig att möta i försvarsspelet. Med träning i SSL-miljö varje vecka tror vi att hennes utveckling kommer stegras ytterligare. Vi välkomnar Wilma upp i a-laget och hoppas på många framgångsrika år tillsammans! Slutligen vill vi passa på att tacka alla ungdomsledare som genom åren arbetat med att stötta, stärka och utveckla Wilma och hennes lagkamrater och gjort detta möjligt.
Täby FC