Inför Thorengruppen borta i semifinal 3:5 ikväll kl 18.30
Publicerad: 2024-04-16
Dam
Semifinalserien rullar vidare och ikväll är det åter dags för bortamatch för Täbys damer. Ska laget kunna fortsätta sin segerresa mot Friends Arena för att kunna avgöra hemma på fredag? Se matchen direkt via Expressen Live eller Nu i Österåker.

Läget i Täby

Likt tidigare matcher i slutspelet har vi fått en pratstund med lagets tränare Maimon Abdallah inför dagens tredje semfinal.

God morgon Maimon, hur är läget inför den tredje matchen mot Thorengruppen ikväll?

-Läget är helt ok inför matchen, vi är lite slitna men förbannat sugna såklart.

Ni gjorde det inget lag gjort den här säsongen, vann över Thorengruppen i lördags. Vad sa du till laget inför den tredje perioden?

-Jag sa väl inte direkt någonting utan laget själva förstod nog vikten av att vara aggressiva i pressarna och gå rakare på mål.

Vad är du och laget mest nöjda med efter två matcher?

-Tror alla är nöjda med hur vi tar oss an alla matcher när vi hamnar i underläge. Att vända matcherna gång efter annan visar på vilja.

Nu har ni spelat helt jämnt i två matcher men hamnat i underläge båda gångerna, hur ska ni undvika det idag?

-Vi får inte glömma bort att Thorengruppen är bra och det gäller för oss att hålla ut i deras presspel i början på matcherna så ska nog det här bli en jämn match.

Vad tror du kommer fälla avgörandet i matchen?

-Som så många gånger förr så är det enskilda prestationer som fäller avgörandet i jämna matcher.

Lycka till!

Om du inte har möjlighet att vara på plats i Thoren Arena i Umeå ikväll ser du matchen på ExpressenLive eller Nu i Österåker.

Vi önskar damerna lycka till!

Täby FC