Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Endre
END

Inför kvartsfinal 3:5 mot Endre hemma idag kl 15.30

1 april 2024 09:20
Dam

Idag på Annandag påsk har Täbys damer matchboll #1 i kvartsfinalserien mot Endre IF efter den stabila 4-0 segern borta på Påskafton. Ta dig till Hägerneholmshallen i eftermiddag för att stötta damerna på väg mot semifinal. Köp biljetterna här innan du kommer till hallen för smidigare inpassering.


Läget i Täby

Vi har även idag fått en liten pratstund med lagets tränare Maimon Abdallah.

God morgon Maimon, hoppas att Påskaftonskvällen i kallbadhuset kändes skön och att resan hem gick bra. Hur är läget inför dagens tredje match i kvartsfinalserien?

-Helgen har såklart varit skön med lite längre ledighet som är välbehövlig under dessa intensiva perioder med match, äta, sova och analysera. Men med åren lär man sig när man ska koppla av och utnyttja tiden på bästa vis.

Läget i övrigt för truppen är helt okej. Det finns såklart ett och annat blåmärke men ingen som gnäller över det.

Om du ser tillbaka på fem av sex perioder plus en förlängning utan insläppt mål, vad är de som har fungerat så bra?

-Det som klaffat är väl samspel mellan spelarna på planen och att alla tar sitt ansvar fullt ut. Som ledare är det drömmen att inte behöva coacha och istället lägga all fokus på att gnälla på domarna istället.

Vilka spelare tycker du har visat vägen lite extra nu när slutspelet inletts?

-Listan kan göras lång. Helheten av att alla höjer sig är signalvärlden från alla när vi går in i slutspel och rollerna som sätts och efterlevs av samtliga är fantastisk! Josefin Ulvhag driver vår egna rehabgrupp på sidan och ibland hoppas man att det var hennes stämband som var skadat och inte knät.

I eftermiddag har Endre kniven mot strupen och måste vinna, hur ska ni göra för att det bara blir en match till?

-Självklart vill vi avsluta matchserien på hemmaplan idag men samtidigt vet vi alla att Endre inte vill det så det kommer bli en tuff batalj där ute idag.

Till sist, vad vill du hälsa alla Täbyfans?

-Täbyfansen är fina när de överröstar Endres klack och hoppas fler hemvändare är på plats efter påsk.

Lycka till!

Endre IF

Fem perioder plus en förlängning utan mål framåt svider säkert och idag behöver Endre få till sitt målskytte. Inte ens en målgörare som Elin Roos tillbaka på planen kunde göra något åt det. Efter de inledande två målen i den första perioden ser det ut som om laget kört fast i Täbys solida försvarsuppställning. Men, eftersom det här är en riktig måstematch för Endre kommer det garanterat att bli tight och spännande.

Gotlänningarna kommer dessutom med en egen supporterbuss till Hägerneholmshallen så räkna med att det kommer bli liv i luckan även på läktaren.

Se matchen live

Det kommer att bli mycket folk idag och intresset är stort. Köp biljetterna innan du kommer till hallen för att säkra en plats och för att förenkla insläppet. Biljetterna köps på Biljettkiosken.se.

Kan du inte vara på plats men vill se matchen live streamas den som vanligt på tabyfc.se/live.

Vi önskar damerna lycka till i eftermiddag!