Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Mora
MORA

Inför KAIS Mora hemma idag kl 15.30

17 februari 2024 08:50
Dam

Efter förra veckans snöpliga förlust mot Lund tar damerna idag nya tag när ett av bottenlagen, KAIS Mora, kommer till K-Rauta Arena för match i omgång 20. Läs om tränare Richard Wellsmos tankar inför match och ta målvakten Matilda Östlund-Viséns på orden genom att komma till hallen!


Läget i Täby

Vi har fått en pratstund med tränare Richard Wellsmo inför dagens match.

Hej Richard, hur är läget inför helgens match mot KAIS Mora?

-Godmorgon, det är lite småsnuvigt som det ska vara när vädret vänder som det gör just nu, men annars är det toppen.

Förlust förra helgen mot Lund, vad är din analys av den matchen?

-Ibland är idrott lite orättvist och tjejerna skapar lägen som bör räcka för att vinna, enligt mig borde det vart minst 3-0 redan efter första 10 min. Vi stänger ner dom och dom skapar egentligen inte ett enda eget anfall på egen hand, det är spel mot ett mål och helt orimligt att vi inte vinner matchen med 5-6 bollar. Man får ge dom att dom är kliniska och starka i sina avslut, tror dom har 11 avslut på 60 min. Det är riktigt bra att hänga 4 kassar.

Det känns som om man-man spel inte riktigt passar er, vad säger du om det?

-Jag hade svarat ja på den fråga för en vecka sedan, men efter helgens match så har tjejerna visat att det är inte där skon klämmer. Vi skapar tillräckligt med klara målchanser för att hänga minst 8-10 kassar. Att dom har en bra målvakt det visste vi, att hon också hade skills att stå på huvudet och rädda bollar va något nytt. Vi har hittat medlet för att luckra upp deras man-man även om det tagit 480 minuter 🙂, nästa möte trycker vi dit bollarna oxå så är det färdig snackat om man-man och Täby.

Idag är det ett kämpande KAIS Mora som kommer till K-Rauta Arena, vad ser du för matchbild framför dig?

-Det ska bli kul att möta Mora idag och se vad Bruno Lundberg, laget nye tränare, har lyckats trolla i tjejerna. Det är såklart otroligt viktiga poäng för Mora men inte mindre viktiga för oss. Vi jagar tredjeplatsen så det kommer vara två lag som kämpar om olika mål. Matchbilden kommer mest troligt vara att vi äger en del boll och Mora försöker ta vara på omställningar när dom vinner boll.

Hur är det med sjukdomar mm, är Vilma de Gysser tillbaka?

-När två kommer till faller en annan bort, Vilma är tillbaka och kommer spela idag. Miranda Englund är även hon klar för spel idag, så Mirre gör sin hemmadebut i SSL. Däremot har tyvärr Hanna Nordstrand gått och blivit sjuk och kommer inte till spel.

Vad är dagens budskap till alla Täby-fans?

-Vi uppskattar att ha er på läktarna så se till att ta er till K-Rauta Arena och heja fram tjejerna. Vi ska göra allt vi kan för att bjuda på en fartfylld match med några snygga kassar.

-Hur går det?

-Vi vinner idag och Mora kommer få känna på vår bittra smak efter förra helgen så jag väljer att inte tippa, men 3 poäng stannar i Stockholm.

Lycka till!

-Tackar, Tackar!

KAIS Mora

Laget tog en väldigt viktig seger hemma mot Warberg förra helgen efter att ha vänt ett 0-2 läge till seger med 3-2. Tack vare de tre poängen passerade laget Åkersberga upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Laget har de senaste veckorna gjort det mesta som krävs för att hänga kvar, bytt tränare till rutinerade Bruno Lundberg och fått tillbaka flera gamla trotjänare som lagt av en eller flera gånger. Malin Andréason, Elsa Frisk, Malin Lundquist och Jessica Eriksson har alla dragit på sig den röda tröjan igen.

På de återstående sju matcherna möter Mora tre av de fyra topplagen men även två av bottekollegorna. Alla poäng är välkomna så rökna med ett taggat Mora som ställer upp sig till matchstart.

Bästa poänggörare i KAIS Mora

Elin Höglund - 15p (8 + 7)

Malin Hansson - 13p (8 + 5)

Lina Hägg - 13p (4 + 9)

Så ser du matchen

Köp din biljett via Biljettkiosken.se för att säkra din plats.

Kan du inte se matchen live kan du se matchen via tabyfc.se/live.

Vi önskar damerna lycka till idag!