TFCU

TäbyU klara för Allsvenskan 2023-24 efter övertygande vinst

9 april 2023 18:00
DamU

Idag när allt stod på sin spets lyckades Täbys allsvenska damlag plocka fram sitt bästa spel och formligen körde över Hammarby med hela 8-0. Efter en mållös första period tog Täby över ännu mer av spelet och ledde med 4-0 inför sista perioden. Tack vare segern spelar Täby damallsvensk innebandy även nästa säsong, grattis!

I båda de avgörande playoffmatcherna mot RA19 och Hammarby har Täbys allsvenska damer visat att det är skillnad på division 1 och Allsvenskan. 6-1 mot RA19 och 8-0 idag mot Hammarby säger det mesta.

I Sjöstadshallen släppte det i målgörandet jämfört med förra matchen mot Hammarby och efter de första två målen var det aldrig något snack, Täby var betydligt bättre än Hammarby på alla positioner.

Extra kul för målvakten Hanna Ransgart som fick hålla nollan. Dagens reservmålvakt Ebba Lind passade även på att komma in och rädda en straff i början av den tredje perioden.