Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Täby
TÄBY

Inför Match 5 i Kvartsfinalserien mot Falun borta kl 12:15

1 april 2023 08:00
Dam

Idag kommer det att avgöras vilket av lagen Täby eller Falun som går vidare till semifinal mot regerande Svenska Mästarna Thorengruppen IBK. Täby har två raka segrar och har spelat riktigt bra i Guide Arena de andra två kvartsfinalerna. Det handlar om att minimera felen och att våga vinna, något som Täby visat i högre utsträckning än Falun de senaste två matcherna.


Läget i Täby

Vi har som brukligt fått några ord med Täbys ena tränare Maimon Abdallah inför dagens match.

God morgon Maimon, dags för Match 5 idag, vad har ni haft för er den korta tid sen segern i torsdags kväll?

-Sen matchen senast, dvs i torsdags har vi egentligen bara förfriskat muskelminnet lite grann.

Hur var känslan i omklädningsrummet efteråt?

-Känslan efter matchen senast är bara underbar och det blev massa sång i omklädningsrummet efter matchen men med det sagt är tjejerna fullt medvetna om att inget är vunnet förrän sista matchen är spelad.

Idag är det allt eller inget, vad kommer att avgöra matchen?

-Den kommer att avgöras på små detaljer och jag är ganska övertygad om att den som vågar mest går segrande ur denna superjämna batalj.

Tack Maimon och lycka till idag!

IBF Falun

Nu ska det avgöras om Falun ska råka ut för samma sak som förra året, nämligen att leda med 2-0 i matcher men förlora med 2-3. Endre lyckades ifjol, ska Täby göra om bravaden i år.

Även om Falun har varit i ledningen i den första och båda de senaste matcherna, i den fjörde en bit in i tredje perioden, har de inte lyckats stå emot Täbys press för att vinna matchen. Ska de lyckas den här gången eller kommer det bli samma typ av oro i den tredje perioden?

Vinnaren i dagens match kommer i vilket fall att möta Thorengruppen IBK i semifinalen som inleds på fredag den 7/4 i Umeå.

Räkna med mycket folk på läktarna även den här matchen då det pågår Innebandyfesten U16 för pojkar och flickor i Falun i helgen. Tänker du åka till Falun för att heja fram damerna still nästa steg, boka biljetter på Sektion C som är Täbys egen sektion.

För er som inte kan vara på plats sänds matchen som vanligt även på SportExpressenLive.

Vi önskar damerna lycka till i dagens match!