FAL

Inför Falun borta i Kvartsfinal 3 ikväll kl 18:30

27 mars 2023 09:00
Dam

Ikväll är det bara seger som gäller för att Täbys damer ska kunna ta Kvartsfinalserien mot Falun vidare. Det har varit två tighta matcher där Falun haft det där lilla flytet för att vinna båda. Täby behöver lyfta spelet som till den första perioden i Falun och period tre i lördags för att ta hem segern och börja vändningen. Kan du inte vara på plats visas matchen på SportExpressenLive.

Läget i Täby

Maimon Abdallah, Täbys tränare har vaknat på rätt sätt idag och ger oss några svar inför kvällens match.

God morgon Maimon, dags för match tre och idag krävs det seger för att förlänga slutspelet. Hur är läget i laget idag?

-Läget idag är lite förändrat mot matchen senast, en skada på Josefin Ulvhag sätter stopp för spel för henne. är det gäller Ranja Varli så tar vi dag för dag men det ska mycket till om hon spelar då hon inte tagit ett löpsteg sedan omgång 20 och bör vara lite matchotränad.

Vad tyckte du var skillnaden på de två första matcherna?

-Första matchen vi spelade hade vi mycket boll och kontrollerade matchbilden för att i andra matchen ge lite mer kontroll till Falun.

-I dagens match ska vi återta kommandot och bara vara jobbiga och bestämda i allt vi gör ute på planen.

Hur ska ni göra idag för att äntligen vinna mot Falun?

-För att besegra Falun krävs det närvaro, tuffhet och desperat spel för att göra mål på chanserna när dem dyker upp.

Tack Maimon, åk försiktigt i snöfallet och lycka till ikväll!

IBF Falun

Om dalalaget var lite nervösa och ängdliga i den första perioden i torsdags var det inget man såg något av i K-Rauta Arena i lördags. Dessutom hade de återigen det där flytet som behövs för att vinna jämna matcher.

Stabilt försvarsspel i den sista perioden med ett snygg kontringsmål fram till 1-3 avgjorde. Just kontringarna är Falun vassa på och här måste Täby vara beredda i dagens match.

Matchen sänds som vanligt på SportExpressenLive.

Om Täby vinner kommer matchserien att leva vidare till torsdag då lagen åter möts i K-Rauta Arena kl 19:00. Biljetterna kommer i så fall att släppas direkt efter slutsignalen av dagens match.