KAL

Seger mot Kalmarsund borta med 7-3

28 november 2022 08:00
Dam

Ställningen i matchen var helt jämn när det var tio minuter kvar av tredje perioden men då ökade Täby och drog ifrån till en stabil 7-3 seger. Spelet böljade innan dess fram och tillbaka med många tuffa närkamper men där Täby kändes lite tyngre och skapade fler chanser. Nu lyfter laget så sakta i tabellen och ligger just nu på en sjunde plats när hela omgång 11 är spelad.

Efter två perioder var det helt jämnt och matchen kännetecknades av högt tempo, många tuffa närkamper och chanser åt båda håll.

Efter drygt 10 minuter in i den tredje perioden gjorde Julia Ulvhag sitt andra mål för dagen med en backhand som något turligt rullade in mellan benen på Kalmarsunds målvakt. Efter det kunde Täby spela ut och dra ifrån till 3-7 och tre sköna poöng hem till Täby.

-Matchen var helt jämn men vi orkade lite mer sista 10 då de gick ner på två femmor tidigt i andra perioden, säger Täbys tränare Maimon Abdallah i SportExpressens sändning direkt efter matchen.

Ett hattrick av Julia i varje match, den här gången var det Julia Ulvhag som stod för det. Det var hennes första i SSL. Samtidigt gjorde Caroline Rosenberg sitt första mål i Täby-tröjan när hon avslutade målskyttet fri framför mål med att dra upp bollen i målvaktens vänstra kryss.

Publik: 194

Nästa match spelar damerna på fredag då de beger sig till IFU Arena i Uppsala för att möta IK Sirius FBC. Matchen startar kl 18.30 om du vill åka upp och heja på damerna på plats.