WIC

Förlust mot Warberg borta

10 oktober 2022 17:00
Dam

I lördags eftermiddag spelade Täbys damer borta mot Warberg och matchen slutade med förlust, 2-4. Liksom i matchen mot Lund vann Täby skotten men Warberg spelade smart och utnyttjade sina omställningar väl. Nu väntar en hel träningsvecka innan matchen mot Karlstad på söndag i K-Rauta Arena.

Matchen mot Warberg inleddes i ett ganska lågt tempo med få chanser åt nåtot håll. Hemmalaget lyckades dock ta ledningen i den tredje minuten och det resultatet stod sig till pausen.

I den andra kom Täby ut med mer energi men det var ändå Warberg som ökade till 2-0 i den 9:e minuten. Bortalaget lyckades dock reducera till 2-1 när Hanna Othberg hittade Ranja Varli med en hård pass som slogs in på volley.

I den sista perioden gjorde dock Warberg både 3-1 och 4-1 innan det gått sju minuter. Uppförsbacken blev tung och Täby lyckades bara reducera en gång genom Vilma de Gysser innan slutsignalen gick. Tredje raka förlusten var ett faktum och det vill sig inte för damerna efter den fina inledningen.

Många av spelarna har varit sjuka eller skaDade och i lördagens match saknades både Julia Croneld och Eliška Chudá. En som dock fick chansen i sin första SSL-match var Elsa Tydal.

Nu väntar träning och omladdning för att vara på tå när Karlstad kommer på besök på söndag. Passa på att boka dina biljetter för att stötta damerna redan nu via vår nya Täby-FC app. Har du inte laddat ner den ännu, gör det på Appstore eller Google Play.