Söndag
23 Okt 1 match
Torsdag
27 Okt 1 match
Lördag
29 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Tisdag
08 Nov 1 match
Torsdag
10 Nov 1 match
Söndag
13 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Söndag
20 Nov 1 match
Onsdag
23 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 2 matcher
Söndag
27 Nov 1 match
Fredag
02 Dec 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 2 matcher
Fredag
16 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 2 matcher
Torsdag
12 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 3 matcher
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Rönnby
RÖN

Inför Västerås Rönnby i hemmapremiären idag kl 15.30

25 september 2022 09:00
Dam

Efter den fina insatsen mot Åkersberga i premiären tar Täbys DamSSL-lag emot det tippade topplaget Västerås Rönnby i dagens hemmapremiär i ett blåklätt K-Rauta Arena. Kom till hallen och stötta damerna mot tre nya poäng.


Täbys damer tog verkligen tag i taktpinnen i premiären borta mot Åkersberga och det var många olika spelare från alla tre femmor som kom med i målprotokollet. Efter en lovande försäsong med idel segrar och bara en oavgjord match, mot just Västerås Rönnby (7-7), och vinsten med 9-0 i premiären, har vi fått lite förväntningar på laget.

Inför matchen har vi återigen fått en liten pratstund med lagets tränare Maimon Abdallah för att höra vad som har hänt sedan förra helgen och vad han väntar sig av dagens match.

Hur är läget efter premiären och hur har träningarna gått i veckan?

-Läget efter premiären är lysande för man vet inte riktigt vart man står spelmässigt samtidigt som man möter ett lag som är nykomlingar och är fullt av energi. Men vi tog tag i taktpinnen och visade en stor hunger över hela banan.

-Träningarna i veckan har varit fartfyllda med fokus på högt försvarsspel och olika situationer i försvarsspelet.

Rönnby hemma, vad blir det för typ av match?

-Det brukar bli fartfyllda, roliga matcher med två lag som vill vinna boll högt upp i banan och jag är ganska säker på att det lag som har bäst balans i försvarspelet i spelvändningar är det lag som går segrande i matchen.

Vem av nyförvärven ska vi titta lite extra på imorgon?

-Tycker ni kan ha en extra koll på våra tjeckiska landslagspelare med Moa Dynefalk bredvid sig som är riktigt roliga att kolla på när de är på spelhumör.

Vi tackar Maimon för pratstunden.

Västerås Rönnby IBK

Laget slutade trea i serien förra säsongen, den bästa placeringen på 5-6 år. Thorengruppen blev till slut för svåra i semifinalen. Efter det har laget ömsat skinn på många platser då flera äldre profiler slutat eller gått till Västerås IBS i Allsvenskan. Nyförvärven är många och talangfulla och laget kommer säkert bli ett topplag även i år.

En riktig profil att titta lite extra på är högerskytten och landslagsspelaren Vilma Johannson som bildrar en målfarlig kedja ihop med U19-världsmästarna Kajsa Johansson och Saga Emtell, ny från Nacka.

Ladda ner vår nya App och boka din biljett, som medlem går du in gratis med bokad biljett och uppvisande av Medlemskort vid entrén.

Appen heter Täby-FC och finns både på App Store och Google Play.

Kan du inte se matchen i K-Rauta Arena kan du se matchen via SportExpressen och i år tecknar du ett abonemang för endast 179 kr/månad (299 kr/månad förra säsongen).

Vi önskar damerna lycka till mot Västerås Rönnby och hoppas på tre nya poäng!