TÄBY

Seger i premiären mot Åkersberga borta

18 september 2022 08:30
Dam

Så var premiären avklarad och vilken match det blev. Fullsatta läktare i nya Multiarenan i Åkersberga, taggade spelare och en hållen nolla när Täbys damer vann med 9-0.

Täbys nykomponerade damlag satte gasen i botten och efter ett första friläge från Åkersberga som Lenka Remešová i målet räddade var detta bortalagets match. 0-5 efter första perioden och ett snabbt och intensivt passningsspel som nykomlingarna inte riktigt hängde med i.

Period två och tre stod Åkersberga upp på ett bättre sätt och de skapade chanser men skärpan var inte där, eller så räddade Lenka. 0-9 blev det till slut och det glädjande var att samtliga tre femmor delade på poänggörandet innan kapten Lisa Carlsson dundrade in 0-9 i powerplay.

Skotten: 8-26

Publik: 848 personer (nytt publikrekord)

Matchens lirare i Täby: Ranja Varli

Gladast i Täby: Lenka Remešová som fick hålla sin första nolla på fem år.