HAM

Tredje raka segern när Hammarby besegrades

28 november 2022 12:00
Herr

Igår eftermiddag tog herrarna emot nästjumbon Hammarby och det blev till slut en lugn 8-1 seger även om matchen var jämn till nionde minuten i tredje perioden. Tack vare segern närmar sig Täby den jämna toppen av serien och är nu bara två poäng efter serieledarna.

Täby har fått en vana att göra ett eller flera snabba mål i matchinledningen och så var fallet även mot Bajen. 2-0 stod det på tavlan redan efter 02.15 av första perioden och när den var slut hade hemmalaget ökat till 3-0.

I mittenperioden åkte Täby på en 6!! minuter lång utvisning och fick verkligen bekänna färg i boxplay spelet. Försvarsspelet var föredömligt med mycket skottäck och när skotten gick igenom stod målvakt Stefan Odebring i vägen. Hammarby lyckades dock reducera lite senare i perioden till 3-1.

I den sista perioden dröjde det till matchminut 49 innan Täby kunde gå ifrån till 4-1. För tredje gången i matchen var det kapten Rikard Carlsson Stiernspetz som fullbordade ännu ett hattrick. Till slut rann det iväg till 8-1 bl a genom en zorrostraff av David Johansson och en assist till mål av målvakt Odebring.

Försvarsspelet sitter bra och på de sex senaste matcherna har herrarna bara släppt i 15 mål samtidigt som man gjort 33. Det har också gjort att laget nu nosar på topp 4 och verkligen närmar sig toppen. Till serieettan TyresöTrollbäcken skiljer det nu bara två poäng i den tighta toppstriden.

Bästa poänggörare i Täby

Rikard Carlsson Stiernspetz - 3p (3 + 0)

Markus Mikaelsson - 2p (2 + 0)

Tobias Compier - 2p (0 + 2)

Nästa helg väntar ännu en hemmamatch då Nacka IBK kommer på nytt besök. De spelade ju 8:del i Bäst i Stan (B.I.S.) tidigare i veckan. Matchen spelas på söndag den 4/12 kl 15.30 i K-Rauta Arena.