BJO

Seger mot Björklinge borta

30 oktober 2022 09:30
Herr

Igår åkte herrarna till IFU Arena i Uppsala för att möta Björklinge BK. Det hade kunnat bli ännu en tight seriematch men Täby ville annat. Seger med 9-3 efter tennissiffrorna 6-0 redan efter en period. Laget tar sig sakta uppåt mot Topp 4.

Täby rivstartade och redan i den andra minuten öppnade Anton Harsem målskyttet. Spelet rullade på och en femma som var på riktigt spelhumör var den med Kapten Rikard Carlsson Stiernspetz - Tobias Compier - Albin Engström. De gjorde fyra mål i perioden och avslutade målskyttet till 0-6.

Björklinge bytte målvakt men det hjälpte föga. 30 sekunder in i andra perioden gjorde Rikard CS sitt fjärde mål för dagen till 0-7. Matchen var avgjord trodde de flesta men då vaknade Björklinge till. De gjorde tre snabba till 3-7 men då fick Täby stopp på hemmalaget. Inga fler mål i perioden och en stabil fyramåls-ledning inför sista.

Täby bevakade matchen och först när Björklinge blev desperata att få in nästa mål avgjorde bortalaget matchen med två mål till. Slutresultatet skrevs till klara 3-9 och tre nya poäng in på kontot.