UPP

Seger mot Uppsala Teknologer efter sudden death

23 september 2022 23:00
Herr

Efter ännu en svängig tredje period där Täby syntes ha en stabil ledning, precis som mot RA19 förra fredagen, lyckades Uppsala Teknologer ta matchen till övertid. Väl där avgjorde Albin Engström med en sällsynt backhand till seger med 7-6.

Täby tog tidigt tag i matchen i K-Rauta Arenas nya blå skrud och ledde med 2-0 efter första perioden. Rikard Carlsson Stiernspetz stod för båda målen.

Han skulle inte nöja sig med dessa mål utan i den andra perioden hade han fullbordat sitt hattrick även om gästerna kom närmare, 3-2 inför sista.

Inte nöjde sig Täbys kapten med tre utan efter knappt fem minuter i tredje hade han gjort fem mål. Efter ytterligare 16 sekunder stod det 6-3 och Täby hade ett liknande läge som förra fredagen. En utvisning gjorde att Teknologerna kom närmare med två snabba mål och det var match. Ett självmål med knappt 3,5 minuter kvar tog matchen till övertid. Väl där avgjorde Albin Engström matchen med en läcker backhand och Täby är fortfarande obesegrade.

-Idag var en dag när allt gick in. Det är dock svårt att spela med en 6-3 ledning och de fick energi när de tryckte på och gjorde mål. Skönt att Albin kunde avgöra med sin backhand, säger matchens lirare Rikard direkt efteråt.

Skott: 22-32

Publik: 179 personer

Matchens Lirare, som presenterades av Newbody Family: Rikard Carlsson Stiernspetz