Lördag
18 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 2 matcher
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Söndag
02 Apr 2 matcher
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Hemma
Täby U
TFCU
Borta
Bele Barkarby
BBIF

Täby FC klara för Allsvenskan 2022-23

17 april 2022 23:15
DamAllsv

Täby FC stod som segrare när dagens match mot Bele var slutspelad med totalt 7-6 och spelar därmed i Allsvenskan 2022-23. Matchen blev precis sådär jämn och svängig som en kvalmatch brukar vara och lagen turades om att ha ledningen. Trots att Bele försökte få in ett mål till för att få till en förlängning höll hemmalaget undan. Stort GRATTIS damerna till den allsvenska platsen.


Täby inledde den första perioden bäst och tog också ledningen i den femte minuten efter ett fint anfall där Miranda Englund spelade in bollen framför mål där Hannah Karlfeldt Olsson vackert styrde in ledningsbollen. Målet väckte Bele som på knappt tre minuter vände till en 1-3 ledning. Täby reducerade dock till 2-3 innan periodpausen med ett klassiskt Bella Chopard-till-Adna Hasanagic-mål. Skotten i den första perioden var 5-9 i Beles favör.

I den andra perioden tog Täby tag i taktpinnen och gjorde två mål. Först kvitterade Hanna Pousette på volley efter en elegant volleypass från Lisa Hagborg Olsson efter knappt halva perioden. Därefter passade Elsa Tydal över till Adla Hasanagic som sköt in ledningsmålet. 4-3 till Täby efter två perioder och skotten i perioden var 12-6 till Täby.

Bele gick för att göra minst två mål för att få till en förlängning men mer än ett mål redan i den andra minuten kom man inte. Trots chanser åt båda hållen slutade matchen 4-4 och därmed var Täby klara för Allsvenskan nästa säsong. Stort jubel utbröt bland det 300 perosner som kommit till K-Rauta Arena den här dagen.

Täby har gjort en otroligt fin säsong med en klar andraplats efter AIK (som också vann sin Playoff och därmed klara för Allsvenskan även de) och därefter två fina kvaldrabbningar mot först GS86 och sen allsvenska Bele Barkarby. Så, den allsvenska platsen känns väldigt rättvis.

Hemsidan gratulerar hela laget och som lagets poängdrottning Maia Kollberg sa i dagens artikel i Innebandymagazinet på frågan om Täby har tillräckligt med material för att ha ett lag i SSL och ett i Allsvenskan:

–Täby är världens största innebandyförening med många duktiga spelare. Vi har en bra juniorverksamhet med många spelare på gång. Så ja, vi kommer att klara oss bra i bägge serierna.

Hemsidan vill även gratulera tränare Fredrik "Figge" Olsson som kom in sent innan säsongstarten och som fått riktig ordning på laget under säsongen. Lite kuriosa är att Figge aldrig förlorat ett Playoff till Allsvenskan eller SSL. Förutom Täby har han tagit Nacka hela vägen upp i SSL. Snyggt jobbat!