TÄBY

Förlust mot Lund trots stark inledning

19 mars 2022 23:00
Dam

I eftermiddags spelades den sista seriematchen för säsongen när damerna åkte till Lund för match. Hemmalaget kunde vid seger klara sig kvar men det såg inte så bra ut efter första perioden. Täby ledde med 0-2 men i andra perioden vände Lund till 5-2. När slutsignalen ljöd stod det 8-6 på tavlan och Lund hade klarat sig kvar på KAIS Moras bekostnad.

Täby inledde klart bäst i den nerviga matchen och Lund var tagna av matchens viktighet. 0-2 efter mål av Josefin Ulvhag och Sara Johnsson i pausen.

I den andra slarvade Täby vid flera uppspel och vips stod det 3-2 till hemmalaget. Täby försökte men Lund fortsatte att ¨ånga på och vid nästa paus stod det 5-2 till skånskorna.

I den tredje perioden gick Lund upp till 8-3 innan Täby återigen gjorde tre mål i 6 mot 5 men närmare än 8-6 kom laget aldrig. Grattis Lund som spelar vidare i SSL även nästa säsong.

Bästa poänggörare i Täby:

Vilma de Gysser - 2 poäng (2 + 0)

Sara Johnsson - 2poäng (2 + 0)

Lisa Carlsson - 2poäng (1 + 1)

Ranja Varli - 2 poäng (0 + 2)

För Täbys damer är det nu två matcher kvar innan säsongen är slut. Först väntar Älvsjö i B.I.S. semifinal på onsdag kl 19.00 i Västertorpshallen innan en eventuell final den 30 april i Eriksdalshallen.