Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
03 Apr 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Söndag
17 Apr 1 match
Lördag
30 Apr 1 match
Hemma
Lund
LUND
Borta
Täby
TÄBY

Inför Lund borta i serieavslutningen idag kl 15.00

19 mars 2022 08:45
Dam

Idag är Täbys damer i Lund för att spela den sista omgången av årets SSL. För gästerna betyder matchen inte någonting men för Lund betyder den allt. Laget behöver minst två poäng för att klättra förbi Mora och knipa den 12:e och sista platsen till nästa års SSL. Räkna med ett laddat hemmalag och ett kravlöst bortalag som kan spela ut. Matchen sänds som vanligt på SportyExpressenPlay.


Läget i Täby

Säsongens sista match spelas mot IBK Lund, ett Lund som tidigare gjort det svårt för Täby och vände ett 0-4 underläge senast och avgjorde i sudden death.

-Lund har en förmåga att få matchbilden dit de vill och man har inte alltid full kontroll på vad de gör, säger Täbys tränare Maimon Abdallah.

-Vi sitter i ett läge där man inte har något att spela för och det är lite skönt då pressen ligger på motståndarna för en gång skull. Lund måste ta minst två poäng idag för att inte bli degraderade så räkna med kamp och offervilja på planen idag.

På skadelistan är fortfarande Julia Croneld som finns med på bänken för att se och lära.

-Det här är nyttigt för min fortsatta ledarutbildning att vara med och påverka laget i situationer som man inte riktigt kan göra när man är på planen, avslutar Julia.

IBK Lund

Skånskorna har kämpat med KAIS Mora hela vintern om den där sista platsen ovanför nedflyttningsstrecket. Även Warberg är inblandade om de förlorar dagens match mot jumbon Jönköping hemma. Lund spelar ett tufft man-man spel över hela banan som många lag har svårt att hantera. Idag dessutom för sin överlevnad så det kommer bli en intensiv match.

Bästa poänggörare i Lund

Lisa Stellansdottir - 27 poäng (17 + 10)

Minna Karlsson - 27 poäng (13 + 14)

Emelie Rosenqvist - 24 poäng (14 + 10)

Matchen sänds som vanligt på SportExpressenPlay.

Hemsidan önskar damerna lycka till mot Lund.