Söndag
05 Mar 2 matcher
Torsdag
09 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 3 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 2 matcher
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Söndag
02 Apr 2 matcher
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Endre
END

Slutspelsdrömmarna borta efter förlust mot Endre

12 mars 2022 23:00
Dam

Vårens sol sken skönt utanför K-Rauta Arena i eftermiddags när Endre kom på besök. Damerna var tvungna att vinna matchen och inledde klart bäst genom att gå upp till 3-0 efter bara knappt nio minuter. Men, Endre kom tillbaka i en väldigt svängig match och vann till slut med 8-9. Därmed missar Täby slutspel för första gången sedan säsongen 2013-14.


Täby inledde klart piggast och Endre såg lite trötta ut efter gårdagens match mot Karlstad och den tidiga resan till Nynäshamn med morgonfärjan. Men, efter en timeout kom laget in i matchen även om det stod 3-1 och spel fem mot fyra en knapp minut till i den andra perioden i den första pausen.

Direkt i inledningen av boxplay i andra står Ellen Bäckstedt för matchens prestation när hon håller bollen i 20 sekunder innan hon frispelar Elin Roos som gjorde 3-2. Endre kom ikapp men då fick Täby ny energi och gick snabbt upp till 5-3. Endre svarade och i nästa paus stod det 5-5.

Endre kom ut lite hetare i tredje perioden och gick upp till 5-7 efter drygt fyra minuter. Det skapades chanser från båda lagen men med drygt 9 minuter kvar ökar Endre till 5-8. matchen kändes körd men Täby tog timeout, körde sex mot fem och lyckades att kvittera på mindre än två minuter. Då kokade det i K-Rauta Arena.

Hemmalaget behövde vinna under ordinarie tid men med drygt två minuter kvar avgör Endre med mål i tom kasse. En match med innebandypropaganda var över även om tränarna kanske inte riktigt gillade försvarspelet under matchen. Grattis Endre som är klara fyra i serien med en match kvar.

Bästa poänggörare i Täby:

Ranja Varli - 6 poäng (3 + 3)

Vilma de Gysser - 3 poäng (2 + 1)

MIchaela Sponiarova - 3p (1 + 2)

Ellen Nyman - 2p (2 + 0)

Tack till alla i publiken som kom och höjde stämningen i hallen. 412 personer satt på läktarna och vi hoppas att ni vill komma tillbaka för det är så här vi vill ha de på matcherna framåt.

Nu återstår match borta mot Lund nästa lördag och ett snyggt avslut av Täbys damer.