MAL

Förlust i streckmatchen mot Malmö borta

6 mars 2022 22:00
Dam

I eftermiddags spelade Täbys damer en tight bortamatch mot Malmö som slutade i förlust med 5-4. Efter ledning med 0-2 efter halva matchen vände Malmö till seger. Täby ligger kvar på tionde plats men slutspelsplatsen kom lite längre bort. Ny match redan på tisdag borta mot topplaget Pixbo Wallenstam.

I en ganska försiktig första period snodde Ranja Varli bollen av Ellen Rasmussen i den 18:e minuten och tryckte in 0-1. Spelet fortsatte på samma sätt till halva matchen var spelad då Michaela Sponiarova sköt 0-2. Malmö lyckades dock både reducera och kvitterna innan peioden var slut.

I den tredje perioden tog Malmö initiativet med 2 mål till 4-2. Sara Johnsson reducerade direkt på tekning till 4-3 men nästa mål blev också Malmös. Täby jagade vidare men närmare än Elin Lundströms backhand-kanon i krysset kom inte gästerna.

Vilma de Gysser tvingades utgå i den tredje perioden med smärtor i ryggslutet. Hoppas att hon snart kan vara tillbaka igen.

Bästa poänggörare i Täby:

Michaela Sponiarova - 2p (1 + 1)

Sara Johnsson - 2p (1 + 1)

Nu är det bara att ta nya tag och redan på tisdag väntar nästa bortamatch. Det är den uppskjutna matchen mot Pixbo Wallestam kl 19.15 i nya Wallenstam Arena som ska spelas.