SIR

Tre sköna poäng efter segern mot Sirius

20 februari 2022 21:45
Dam

Täbys damer tog sig samman och vann eftermiddagens match borta mot Sirius i IFU Arena med 7-4 efter en formidabel andra halva av matchen. 4-0 i sista perioden var tydliga siffror och nu är laget i högsta grad med i slutspelsstriden.

Första perioden inleddes med att Sirius hade några heta chanser redan i inledningen utan utdelning. Men efter halva perioden tog hemmalaget ledningen ganska rättvist. Täby kom in mer i matchen i slutet och kvitterade i slutminuten till 1-1.

I den andra perioden gick Sirius ganska raskt fram till 3-1 innan gästerna vaknade. Två mål på två minuter och det var match igen. Sirius tog åter ledningen med 4-3 innan sista pausen men matchen var helt öppen.

I den femte minuten av sista perioden kvitterade Täby och nu började bortalaget skapa mer även om Sirius också skapade chanser. Men, sista tio var Täbys och två vackra mål inom loppet av knappt fyra minuter avgjorde. Ett sista mål i tom kasse betydde seger med 4-7.

Lite smolk i glädjebägaren att Julia Croneld vred knät i andra perioden och tvingades utgå i pausen.