Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Täby
TÄBY

Inför Sirius borta idag kl 16.00

20 februari 2022 09:15
Dam

Idag är det redan dags igen för match efter den snöpliga förlusten mot Jönköping i fredags kväll. Sirius-matcherna har varit jämna och spännande de senaste åren och då lär det bli även idag. Åk till IFU Arena och heja på damerna eller se matchen på SportExpressenPlay.


Läget i Täby

Efter matchen mot Jönköping var det inte muntra miner. Självklart ska vi vinna på hemmaplan mot Jönköping men ett hårt slitande motståndarlag gjorde det svårt för oss idag, säger Täbys tränare Maimon Abdsallah.

-Vi har chanser att avgöra matchen men bollen sköts antingen på målvakten eller så sköt vi utanför. Analysen är kort o gott ineffektiva i avsluten.

-Stödet vi får från läktaren är bra men vi behöver mer tryck och färre läktarexperter, så lägg er energi på att heja fram laget och sluta påpeka vad som skulle gjort annorlunda. VI BEHÖVER ER HJÄLP!

-Så till Sirius som är starka, spelar med otrolig energi och girighet mot mål. Det gäller att vi sätter alla delar på planen och ge varandra fina förutsättningar hela tiden, hårt arbete och göra det svårt för Sirius så kommer energin i laget att växa.

-Vi har mött Sirius många gånger och det blir alltid hårda tighta sevärda matcher mot dom, säger Ranja Varli som tycker detta typ av motstånd passar henne och laget väl. Jag vill att vi har koll på deras spelvändningar idag för där är dem sylvassa och klarar vi det har vi vunnit mycket, avslutar Ranja.

IK Sirius

Laget ligger på en stabil femte plats med sju poäng ner till laget utanför slutspel så en seger idag skulle öka möjlgiheten till slutspel. Laget har haft en del skador även denna säsong och tappat stjärnvärvningen Amanda Delgado Johansson tillbaka till Thorengruppen.

En spelare som kommit tillbaka från knäskada är Amanda Ljunggren som redan gjort flera mål i de senaste matcherna och henne behöver Täby se upp med.

Matchen kan ses på SportExpressenPlay om du inte har möjlighet att åka till Uppsala och heja på damerna.

Hemsidan önskar damerna lycka till i eftermiddag.