Torsdag
22 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Täby
TÄBY

Inför Pixbo Wallenstam borta ikväll kl 19.15

8 mars 2022 08:30
Dam

Efter bortaförlusten mot Malmö i söndags beger sig damerna idag iväg till Göteborg för match mot topplaget Pixbo Wallenstam. Täby jagar vidare mot slutspelsplats och även om matchen hemma i höstas gav mersmak kan det bli tufft att ta poäng ikväll. Motståndarna har nämligen inte förlorat en enda poäng hemma på hela säsongen. Matchen sänds som vanligt på SportExpressenPlay.


Läget i Täby

Efter förlusten mot Malmö tar vi nya tag mot Pixbo Wallenstam idag. Med endast en dags vila mellan matcherna är det dags o sätta sig på bussen ner till Göteborg.

-Matchen senast speglades av mycket kamp med lite målchanser från båda håll i inledningen men ju längre matchen pågick blev det både grinigare och hårdare på banan, båda lagen ökade i sista perioden och tillät allt på planen, säger Täbys tränare Maimon Abdallah.

-Det känns som att vissa spelare har en egen regelbok att rätta sig efter och det blir ganska frustrerande att gång på annan se domsluten utebli.

-Men vi kämpar vidare och blickar framåt mot Pixbo som är otroligt skickliga med ett stabilt spel. Skadelistan börjar bli besvärlig med Julia Croneld och Vilma de Gysser som är osäkra på spel. Den sistnämnda fick ett knä i sitt bakparti och klev av med stora smärtor i matchen senast. Lägg därtill lite stukade fötter och lårkakor och trots det så har vi i alla fall en taggad trupp som åker ner till Götet för att ta sig an Pixbo, avslutar Maimon.

Täby behöver ta minst sex poäng på de tre sista matcherna för att kunna ta sig till slutspel. Efter dagens match återstår publikmatchen hemma mot Endre IF på lördag 12/3 kl 14.00 och bortamatchen mot IBK Lund lördag den 19/3 kl 15.00 i sista omgången.

Pixbo Wallenstam IBK

Laget har förlorat fyra poäng på hela säsongen och länge var sudden-vinsten mot Täby den enda poängförlusten. Vid seger i dagens match går Pixbo upp i serieledning så räkna med full fart framåt från deras sida. De har spelat med tre jämna femmor hela säsongen och alla tre producerar mycket poäng.

Bästa poängplockare är:

Cajsa Elm - 53 poäng

Emma Stenberg - 47 poäng

Eliska Krupnova - 44 poäng.

Pixbo har ännu inte tappat en enda poäng hemma i nya Wallenstam Arena så det är en minst sagt tuff uppgift Täbys damer står inför.

Matchen går som vanligt att se på SportExpressenPlay.

Hemsidan önskar damerna lycka till ikväll.