Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Torsdag
09 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 3 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 2 matcher
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 2 matcher
Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Täby
TÄBY

Förlust mot Pixbo borta trots en riktig kämpainsats

8 mars 2022 22:15
Dam

Ikväll mötte damerna Pixbo Wallenstam i den uppskjutna februari-matchen och det blev en riktigt jämn match där Pixbo gjorde 9-6 i tom kasse. Lisa Carlsson var dagens poängdrottning med 5 poäng i matchen. Nu väntar Endre hemma på lördag och det krävs seger inför ett fullsatt K-Rauta Arena för att slutspelsdrömmen ska leva till sista omgången.


Täby kom ut bra i den första perioden och även om Pixbo tog ledningen två gånger kom Täby ikapp till 2-2 i pausen. Mål av Lisa Carlsson och Nova Lundell.

I den andra drog Pixbo ifrån till 6-2 innan bortalaget fick ny energi och kom upp i 6-5-läge. Då lyckades Pixbo göra ett till så att det var en tvåmålsledning inför sista. Ranja Varli, Michaela Sponiarova och kapten Carlsson stod för Täbys mål.

Nästa mål i matchen var viktig och tyvärr var det hemmalaget som gjorde det. Täby gav inte upp men närmare än 8-6 eftert Lisas tredje mål för dagen kom inte Täby. Pixbo spelade av större delen av de sista 10 minuterna även om Täby yog ut målvakten med två minuter kvar. Det skapades någon chans men det slutade med ett 9-6 mål i tom kasse för Pixbo.

Täby ska vara riktigt nöjda med prestationen och blir det slutspel kan det ju bli Pixbo man får möta. En stark insats hemma och denna när Julia Croneld, Anna Peterzén och Vilma de Gysser saknades, visar att det kan gå att rubba Pixbo i ett eventuellt slutspel. Då måste även Lenka Remesova i målet vara lika bra som ikväll. Trots åtta insläppta mål stod hon för flertalet kvalificerade räddningar också.

Bästa poänggörare i Täby:

Lisa Carlsson - 5p (3 + 2)

Ranja Varli - 3p (1 + 2)

Nästa match spelas på lördag kl 14.00 i K-rauta Arena och förhoppningsvis är du en av de som fyller läktarna. Vi siktar på att maxa stödet till tjejerna så att de tar tre poäng mot Endre IF. Boka din biljett nu då det är bra tryck på förköpet.