Söndag
05 Mar 2 matcher
Torsdag
09 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 3 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 2 matcher
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Söndag
02 Apr 2 matcher
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Thorengruppen
TTG

Thorengruppen ryckte till seger i tredje perioden

23 januari 2022 22:30
Dam

Täbys damer stod för en helt annan insats i söndagens match mot serietvåan Thorengruppen än mot Nacka i veckan. Ställningen var 4-4 efter två perioder men i den sista visade Umelaget med både tur och skicklighet varför de ligger i toppen av serien. Slutresultatet skrevs till 4-10.


Redan från början visade båda lagen att det kommer bli en match i högt tempo med massor av chanser åt båda hållen. Thorengruppen gjorde 0-2 efter knappt sju minuter men Täbys damer åt sig in i matchen mer och mer. Ranja Varli gjorde först ett snyggt straffmål innan hon fick in sitt andra mål för dagen 1,5 minuter innan periodpausen.

Täby inledde den andra perioden offensivt och hade bud på ledningsmål men Thorengruppen gjorde två snabba klass-kontringsmål och det var åter uppförsbacke för hemmalaget. Men, när först Ranja gör sitt tredje mål för dagen och sen Vilma de Gysser bombar in 4-4 började nog flera att hoppas på en repris från förra hösten.

De första minuterna i sista perioden var det fortsatt ställningskrig men så fick Täby en utvisning emot sig och trots en kontring med bra läge för 5-4 i boxplay gjorde Thorengruppen 4-5 innan utvisningen var slut. Täby fortsatte trycka på men bortalaget fick in två riktigt snöpliga, rullande bollar i mål och det blev för tungt att ta igen.

Till slut blev det 4-10 men damerna ska ta med sig mycket från den här matchen framåt, närmast mot det andra topplaget, serieledande Pixbo, borta nästa lördag.

Bästa poängplockare i Täby:

Ranja Varli - 3p (3 + 0)

Vilma de Gysser - 3p (1 + 2)