Söndag
05 Mar 2 matcher
Torsdag
09 Mar 1 match
Söndag
12 Mar 3 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 2 matcher
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Söndag
02 Apr 2 matcher
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Malmö
MAL

Äntligen seger i årets första match mot Malmö

4 januari 2022 23:00
Dam

Det nya året började på bästa sätt när Täbys damer vann hemma i K-Rauta Arena mot Malmö FBC med 4-3, efter ordinarie tid. Det var den första trepoängaren hemma sedan premiären mot Västerås Rönnby i slutet av september.


Liksom i matchen mot Lund i mellandagarna rivstartade hemmalaget och redan i den andra minuten tog man ledningen sedan Ellen Nyman serverat Sara Johnsson en riktig superpassning. Efter fortsatt bra spel med en hel del chanser ökade Täby till 2-0 efter ännu en genomskärare från Lisa Carlsson som Julia Croneld drog till på mitt i slottet. 2-0 efter ännu en bra första period.

Malmö startade bäst i den andra perioden och reducerade redan efter 39 sekunder. Matchen stod och vägde med chanser åt båda hållen och i den trettonde minuten ökade hemmalaget till 3-1 när Nova Lundell gjorde sitt första mål i SSL med ett snyggt skott upp i vänstra krysset.

Tredje perioden blev som den andra med en tidig Malmö-reducering följt av ett nytt snabbt hemmamål knappa två minuter senare av Julia Ulvhag. Täby fick en utvisning efter drygt 13 minuter som Malmö tog väl hand om. 4-3 med knappt sex minuter kvar. Hemmalaget höll undan och för andra gången den här säsongen vann laget efter full tid. Äntligen!

-Vi har nästan glömt hur det känns att vinna, säger kapten Lisa Carlsson till SportExpressenPlay direkt efter matchen. Vi hade ett snack efter Lundmarchen att vi det kändes som att vi samlade ihop oss bra idag.

-Jag tänkte inte alls på att vi skulle få ytterligare ett mål i baken och ytterligare en oavgjord match utan vi skulle bara döda tiden.

-Vi vänder blad och vi behöver höja oss ytterligare i spelet. Det finns saker att jobba på även om vi gjord en okej match idag. Det är bara att äta, sova, träna efter dagens urladdning så ska vi går för seger även mot Warberg på lördag, avslutar Lisa.

Bästa poänggörare i Täby:

Julia Croneld - 2p ( 1 + 1)

Julia Ulvhag - 2p (1 + 1)

Nova Lundell - 1p (1 + 0)

Nästa match är alltså redan nu på lördag den 8/1 kl 14.00 när Warberg IC kommer på besök i K-Rauta Arena. Vi hoppas på minst lika mycket publik som i kvällens match.