KAR

Nära poäng mot Karlstad borta

12 december 2021 18:00
Dam

Med många spelare borta p g a sjukdom och skador var Täbys damer ändå nära att åka hem med poäng från matchen mot Karlstad. Närmare än 4-5 kom man dock inte i slutet av matchen och därmed blev det förlust och lite längre resa hem.

Täby inledde bäst och tog också ledningen redan i den andra matchminuten genom Julia Ulvhag. Karlstad vände till 2-1 men i boxplay vände Ranja Varli bort två hemmaspelare och kvitterade till 2-2. Det var också ställningen efter två perioder.

Den andra perioden var tät och det enda målet som föll gjordes av hemmalaget. I slutperioden inledde Täby i boxplay. Det klarade man av men någon minut senare gjorde Karlstad 4-2. Kort efter det även 5-2 och tränare Maimon tog timeout. Täby reducerade till 5-3 genom Sara Johnsson och 5-4 i powerplay genom Ellen Nyman men närmare än så kom inte bortalaget.

Med flera av de namnkunniga spelarna som Julia Croneld, Lisa Carlsson och Vilma de Gysser borta blev det för tufft. Laget gav allt och ska ha beröm för insatsen.