Lördag
11 Sep 2 matcher
Söndag
12 Sep 2 matcher
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 2 matcher
Torsdag
30 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Lördag
20 Nov 1 match
Fredag
26 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Täby
TÄBY

Täby vände och vann i sudden mot Warberg

19 september 2021 18:15
Dam

Efter underläge med 0-2 efter första perioden kom Täby ikapp i andra. På ett powerplay gjorde Warberg 3-2, ett resultat som stod sig länge. Men med 17 sekunder kvar kvitterade Julia Croneld och 01.59 in i förlängningen avgjorde Vilma de Gysser matchen med sitt 3-4 mål.


Period 1

Warberg inledde lite piggare och att de tog ledningen efter fem minuter var logiskt i det läget. Täby åt sig in i matchen ju längre perioden led och hade bra lägen men istöllet gjorde Warberg 2-0 med dryga 20 sekunder kvar av första, nu mer ologiskt efter Täbys övertag. Innan signalen löd hann ändå Vilma de Gysser dra ett långskott i ribban men det ville sig inte riktigt för Täbys damer.

Period 2

I periodens första byte tog Täby tag i perioden och Ranja Varli gjorde säsongens första mål, assisterad av Lisa Carlsson. Spelet var stora stunder på Warbergs planhalva och Täby hade bra kontroll på perioden. Mot slutet kontrade Warberg farligt några gånger men då räddade den nya målvakten Lenka Remesova säkert. Med två minuter kvar kom så kvitteringen på en omställning där Ranja kunde göra sitta andra mål för dagen, fint framspelad av Julia Croneld.

Period 3

Warberg gick ner på två femmor direkt medan Täby fortsatte spela med tre fulla femmor. När Lisa Carlsson fick sin andra utvisning för dagen, tog Warberg ledningen. Täby försökte men det var först med Timeout och spel 6 mot 5 sista minuten som gav utdelning. Julia Croneld drog först ett skott stenhårt i stolpen innan hon kvitterade med 17 sekunder kvar. Sudden väntade med 4 mot 4 spel och här var Täby lite hetare. Vilma de Gysser tryckte in 3-4 efter två minuter och två poäng var vunna. Skönt att ta med på bussen hem till Stockholm.

-Jätteskönt med seger i sudden, det har varit en jämn match. De hade första och vi andra så jätteskönt att vi kunde komma ikapp och avgöra i sista, säger matchvinnaren Vilma de Gysser till SportExpressen Play direkt efter matchen.

-Vår målvakt Lenka Remesova var jätteduktig och gör en superbra debut i SSL. Kul för henne i sin första match med oss. Min femma började bra och vi har snackat mycket om att hålla boll i anfallsspelet.

-Alla som tippar oss under strecket har fel, vi kommer gå till slutspel, avslutar Vilma.

Bästa poänggörare i Täby:

Ranja Varli - 3p (2 mål + 1 assist)

Julia Croneld - 2p (1 + 1)

Lisa Carlsson - 2p (0 + 2)

Nu väntar hemmamatch mot Västerås Rönnby nu på lördag 25/9 kl 14.00. Biljetterna till matchen släpps kl 10.00 imorgon måndag och passa på att säkra biljetter till matchen redan på m¨åndagen.