GIK

Förlust mot Gävle med 13-16! efter bedrövlig start

28 februari 2022 10:30
Herr

Igår hade Täby chansen att ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket men efter en katastrofstart mot Gävle blev det inte så. Underläge med 0-6 efter 05.41 i den första perioden där Täby-spelarna satt kvar i omklädningsrummet gick inte att reparera även om laget försökte. Som mest var Täby två mål efter vid några tillfällen men inget av lagens defensiv kan vara nöjd efter slutresultatet 13-16 till Gävle.

Om vi bortser från de första sex minuterna vann Täby matchen med 13-10 men det hjälper inte när man ändå kammar hem 0 poäng. Gävle kom ut fulla av energi, vann varenda närkamp och fick härja ostört i slottet de första minuterna. 0-6 efter 5.41 tror jag ingen i bortalaget varit med om tidigare.

Täby förs´ökte ändå och var som sagt bara två mål efter i inledningen av 3:e perioden men Gävle var väldigt effektiva framåt i matchen och gjorde ett eller flera mål för att gå ifrån när det började hetta till.

Bästa poänggörare i Täby:

Nicklas Hedengran - 6p (5 + 1)

Filip Rönnkvist - 5p (3 + 2)

Markus Mikaelsson - 3p (1 + 2)

Albin Engström - 3p (0 + 3)

Nu återstår det två matcher och närmast möter Täby Hudik/Björkberg borta på lördag 7/3 kl 15.00. Vinst där och chansen lever men då krävs även full pott hemma mot jumbon Sätra i sista matchen söndagen den 13/3 kl 12.30.