AIK

AIK blev för svåra i publikmatchen

24 februari 2022 15:00
Herr

Efter fyra raka segrar kom så den första förlusten i februari månad när AIK vann derbyt i K-Rauta Arena. Bortalaget var betydligt effektivare ön Täby denna kväll och gick fram till en 0-6 ledning innan Täby lyckades spräcka målnollan. Det är bara att ta nya tag då det är viktig match mot Gävle GIK borta på söndag.

AIK tog kommandot redan efter några minuter när laget tog ledningen. 0-2 stod det i periodvilan och bortalaget vann även skotten med 6-11. I den andra rivstartade AIK och ledde med 0-6 efter mål där skott i täck blev perfekta lägen i andraläget vid flera av målen. Täby vaknade till med två snabba mål men 2-6 på tavlan efter två perioder och skotten 7-14.

I den sista hade Täby behövt både det första och det andra målet för att det skulle bli soänannde men istället gjorde AIK 2-7 efter fint passningsspel. Täby reducerade två gånger men AIK gjorde hela tiden nästa mål och avlsutade med 4-9 målet i PP när det återstod 9 sekunder. Skotten i tredje perioden 7-17, totalt 20-42.

Bästa poänggörare i Täby

Tobias Compier - 2p (1 + 1)

Nicklas Hedengran - 2p (1 + 1)

Filip Rönnkvist - 2p (0 +2)

Tack alla som kom och gjorde matchen till en fest. Kul att vi äntligen fick chansen att fylla hallen igen. Publiksiffra: 514 personer.

Nu är det bara att snabbt slicka såren och börja ladda för nästa match, nu borta mot Gävle på söndag kl 16.00. Laget har fortfarande chansen att hänga kvar men då krävs det i det närmaste full pott i de tre sista matcherna.