Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
03 Apr 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Söndag
17 Apr 1 match
Lördag
30 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
ONYX
ONYX

Tung seger mot Onyx

3 februari 2022 23:00
Herr

Ikväll tog herrarna sin tredje fullpoängare för säsongen och den andra för året när bottenkollegan Onyx kom på besök. Segern skapades framförallt under den andra perioden där Täby var klart bättre än sörmlänningarna. Segern innebär att Täby passerar Onyx och laget ligger nu på tionde plats och möter i nästa vecka nionde-placerade Strängnäs i ytterligare en måstematch.


Första perioden var jämn med chanser åt båda håll men Onyx ledde med 1-2 efter ett sent mål i Powerplay i den sista minuten. Skottstatistiken 13-11 till hemmalaget.

I den andra perioden kom Täby ut med massor av energi och laget pressade Onyx hela perioden. 3-0 till totalt 4-2 efter två perioder och mål av David Johansson, nye Marian Hrabovyk och Albin Engström gjorde att det såg riktigt bra ut. Skotten i perioden var 16-5 till Täby.

Sista perioden startade med att Onyx höjde tempot och skapade en del chanser. Lagets stjärna Victor Palm stod för ett riktigt klassmål efter dryga minuten och med ställningen 4-3 var det riktig match igen. Det blev lite grinigare på planen men bara en utvisning. Båda lagen skapade chanser men det var Täby som kontrade in 5-3 med knappt fem minuter kvar när Albin Engström passade fram Filip Rönnkvist. Onyx tog lite senare timeout, ut med målvakten och 6 mot 5 vilket resulterade i en reducering. Närmare än så kom dock inte Onyx utan Täby kunde vinna för andra gången hemma i K-Rauta Arena den här säsongen.

Bästa poänggörare i Täby:

Albin Engström - 2p (1 + 1)

Filip Rönnkvist - 2p (1 + 1)

Nästa måstematch spelas mot Strängnäs nu på onsdag den 9 februari kl 19.30 i K-rauta Arena. Kom och heja på herrarna när alla restriktioner är släppta.