TÄBY

Förlust efter en tight match mot serieledarna

7 januari 2022 08:00
Herr

Igår kväll spelade herrarna mot serieledarna Nykvarn borta när serien vände. Inför sista perioden hade Täby ledningen med 3-4 men då höjde Nykvarn tempot och vann till slut med 8-5. Det sista målet sattes i tom kasse med dryga minuten kvar.

Matchen inleddes med en mardrömsstart för gästerna Täby när hemmalaget gjorde 1-0 redan efter sju (7!!) sekunder. Spelet var dock böljande och Täby hade en dubbelchans med två stolpskott och en missad straff innan laget kvitterade till 1-1 på en slumpboll med dryga tjugo sekunder kvar av perioden.

I den andra bjöd gästerna på 2-1 redan efter dryga minuten men efter det tog Täby över och gjorde tre raka mål. Nykvarn reducerade till 3-4 innan den sista pausen och hemmalaget var aningen stressade kan man tänka.

Även i den sista perioden gjorde Nykvarn mål innan det gått två minuter och det var kvitterat. Laget tog också ledningen i den 8:e minuten men det var en jämn tillställning. Täby fick lagets andra straff för kvällen men även denna gång missade man att göra mål. Istället kunde hemmalaget gå fram till 7-4 med 4,5 minuter kvart av matchen. Täby tog timeout, spelade 6 mot 5 och reducerade till 7-5. Närmare än så kom dock inte laget utan Nykvarn kunde avgöra i tom kasse till 8-5.

Första matchen med nye tränaren Micke Öhman vid rodret lovar gott inför kommande matcher men nu börjar det att krävas segrar för att laget ska kunna hänga kvar. Laget lämnade även över sista-platsen till Sätra som åkte på storstryk mot Visby borta. Just Visby på söndag och Strängnäs nästa lördag, båda hemma, väntar härnäst.

Nygamle spelaren Nicklas Hedengran presenterade sig direkt genom att göra två mål i matchen. Han blir ett bra tillskott till laget framåt.

Bästa poänggörare i Täby:

Anton Stefansson - 3p (1 + 2)

Nicklas Hedengran - 2p (2 + 0)

Nu väntar som sagt Visby hemma i K-Rauta Arena på söndag och vi hoppas att du kan komma och heja på herrarna då. Matchen börjar kl 15.00.