END

Säsongen är över efter knapp förlust mot Endre borta

31 mars 2021 07:30
Dam

Täbys damer gav allt i den tredje kvartsfinalen och ledde med 4-3 inför sista perioden. Endre vände dock till 4-5 innan Täby kvitterade ännu en gång. I den 19:e minuten avgör så Endre matchen och Täby är utslagna i kvartsfinal för första gången sedan 2016.

Matchen inleddes med ett bra tempo från båda lagen och Täby hade bestämt sig för att sälja sig dyrt den här kvällen. Tyvärr hamnade man i 2-0 underläge för tredje matchen i rad men lyckades reducera till 2-1 innan perioden var över.

Fyllda av energi tänkte Täby vända i den andra perioden men det var Endre som först gjorde 3-1. Men på drygt fyra minuter hade bortalaget vänt till 3-4, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den sista perioden lyckades Endre kvittera igen till 4-4 redan i den andra minuten och sen stod matchen verkligen och vägde. Som i de tidigare matcherna var det Ellen Bäckstedt som återigen sköt mål så att Endre återtog ledningen. Täby gav inte upp utan kvitterade till 5-5 två minuter senare. Lagen bytte chanser men det kändes som om det kunde bli förlängning. Då snappar Anna Jakobsson upp en missad Täby-pass och sätter segermålet till Endre med 1.16 kvar av matchen. Täby tar ut målvakten men Endre fåt tag på bollen och sätter den i tom bur till slutresultatet 7-5.

-Det är tråkigt att vi inte kan göra det bra från start i den här matchserien även om vi gjorde det bra idag, säger Julia Croneld till SportExpressenPlay direkt efter matchen. Vi började med två sådär matcher och nu gör vi det bra stundtals men det räcker ju inte riktigt.

Bästa poänggörare i Täby

Julia Croneld - 2p (1 mål + 1 assist)

Felicia Forsmark - 2p (0 + 2)

Endre vinner välförtjänt och laget har varit lite vassare än Täby, speciellt i de två sista matcherna som varit helt jämna. Det är bara att gratulera de till segern i matchserien och önska lycka tlll mot Pixbo i semifinalserien som inleds nästa vecka.

För Täbys damer tog säsongen slut igår kväll och nu är det bara att slicka såren och blicka fram emot nästa säsong när det unga laget kommer att bli ännu bättre. Tack för flera riktigt bra insatser under året, sista matchen mot Endre inräknad.