END

Täby nära komma ikapp men Endre leder Kvartsfinalserien med 2-0

28 mars 2021 22:55
Dam

I eftermiddagens match I K-Rauta Arena tog Endre en tidig ledning med 0-3. Täby försökte i andra och tredje perioderna att komma ikapp målmässigt men Endre lyckades hålla undan till seger 6-7. Nu måste Täbys damer vinna matchen borta på tisdag och spelar man som i period 2-3 idag kan det mycket väl bli seger.

Även i den här matchen fick Endre tidigt vind i seglen när Täby bjöd motstådarna på ett friläge mitt i slottet. Efter exakt 8 minuters spel tog Täbys tränare Maimon Abdallah timeout då ställningen var 0-3. Täby reducerade bara 24 sekunder senare men Endre gjorde ytterligare ett mål innan perioden var slut.

Till andra perioden kom Täby ut som ett nytt lag och yog direkt tag i taktpinnen. Det dröjde dock till 8:e minuten innan första reduceringen kom. 3-4 i tolfte minuten och nu var det spel mot ett mål. Men är det något som Endre kan så är det att kontra och med dryga två minuter kvar ledde man med 3-5. Täby lyckades precis innan pausen göra ett mål till 4-5.

I sista perioden fick båda lagen varsin utvisning utan resultat men när Täby fortfarande tryckte på efter sitt powerplay kontrade Endre in 4-6. 4-7 på en identisk kontring två minuter senare gjorde att det såg riktigt mörkt ut. Täby plockade Alexandra i målet och avslutade med 6 mot 5. Det resulterade i två mål framåt plus ytterligare chanser men Endre lyckades hålla undan.

Dagens två sista perioder bådar gott inför tisdagens match och kan Täby prestera det spelet i Visby kommer det bli minst fyra matcher. Ladda om och svara för en stark insats på tisdag alltså.

Bästa poänggörare i Täby

Moa Delshammar - 3p (2 mål + 1 assist)

Ranja Varli - 3p (2 + 1)

Julia Croneld - 2p (0 + 2)

Nya tag i ICA Maxi Arena kl 18.00 på tisdag den 30/3, seger och det blir ytterligare minst en match på långfredagen 2/4 kl 14.00 i K-Rauta Arena.