TÄBY

Tung förlust mot ett starkt Endre

27 mars 2021 07:30
Dam

Igår kväll spelades den första kvartsfinalen mot Endre borta och efter en jämn första period där Täby var det lite vassare laget tog Endre över mer och mer. Täby gjorde en ansats att komma ikapp i tredje men blev direkt straffade av ett effektivt Endre. Grattis Endre till första segern, se till att njuta för imorgon är det en annan match.

Täby inledde bolltryggt och var det lag som verkade ha bäst koll på nerver i den första perioden. Förutom det faktum att Endre fick ett lite turligt 1-0 mål redan efter dryga minuten. Bortalaget skapade inte så många chanser men några bra lägen dök upp, ofta när Endre slarvade i sina uppspel. Skärpan var dock inte där och det stod 1-0 till Gotländskorna efter första perioden.

I den andra tog Endre över taktpinnen och var det bättre laget. Efter Endres 4-0 mål lyckades Täby få in ett tröstmål och 4-1 var resultatet inför sista. Täby gjorde om i kedjorna och började med att trycka på, det gav en omställning och 5-1 efter bara 30-talet sekunder. Uppförsbacken blev brantare. 6-1 kom i den fjärde minuten och Täby fick strax efter det straff som Lisa Carlsson satte men närmare än så kom inte Täby. Spel 6 mot 5 redan i den 9:e minuten gav inga resultat framåt utan Endre gjorde två mål i öppen bur. I samband med 8-2 målet fick en Täby-spelare rött kort vilket innebar boxplay spel i 2+2 minuter och Endres två sista mål i matchen. Slutresultat 10-2 till hemmalaget.

-Jag är jättebesviken och det känns riktigt tungt, säger Täbys kapten Lisa Carlsson till SportExpressenPlay direkt efter matchen. Det är bara att släppa den här matchen kasta den långt bort och tänka på söndagsmatchen istället.

-Att vi inte har Moa Tschöp med är såklart jättetungt då hon har förmåga att växla upp i såna här lägen och om Ranja Varli inte kan spela på söndag blir det väldigt tungt, avlsutar Lisa.

Som sagt, nu glömmer vi den här matchen och laddar för matchen i K-Rauta Arena imorgon kl 14.00.