Lördag
20 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 2 matcher
Onsdag
03 Mar 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Måndag
08 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Bele Barkarby
BBIF

Skön vändning mot Bele gav första hemmasegern

3 mars 2021 22:30
Herr

Tänk att det skulle gå till den nionde hemmamatchen innan Täbys herrar kunde vinna sin första trepoängare i K-Rauta Arena. Dessutom mot Bele Barkarby som varit en riktig rival de senaste säsongerna. Fem av sex möjliga den här säsongen gör dock att Bele får svårt att kvala till SSL eftersom Hagunda nu är fem poäng före med två matcher kvar. Slutresultatet skrevs till 6-5.


Den första perioden inleddes med ganska tillknäppt spel men bortalaget Bele kunde ta ledningen efter ungefär 10 minuters spel. Täby kvitterade till 1-1 och det blev också slutresultatet.

I den andra såg Bele mycket hetare ut och Täby blev väl passiva. 2-5 och en straff mitt i perioden som dock Stefan Odebring räddade gjorde att Täby hittade tillbaka. Straffexperten Filip Rönnkvist satte ännu en till pausresultatet 3-5.

När så Täby flyttade fram positionerna i inledningen av sista perioden gjorde man 4-5 på en snygg kontring. Nu var det match på riktigt och Täby tog över mer och mer. De sista 6-7 minuterna var det bara hemmalaget på banan och kvitteringen kom rättvist med 2,15 minuter kvar. Täby vågade fortsätta trycka på medan Bele kändes handlingsförlamade och med 44 sekunder kvar trycker Rikard Carlsson-Stiernspetz in segermålet helt ren i slottet.

Äntligen tre hemmapoäng och att de kom mot Bele gjorde inte saker mindre skön. i och med segern har Täby fortfarande chansen att hamna ovanför nedflyttningsstrecket vid tre ytterligare vinster.

Bästa poänggörare i Täby:

Filip Rönnkvist - 3p (3 mål + 0 assist)

Rikard Carlsson-Stiernspetz - 3p (2 + 1)

Tobias Compier - 2p (0 + 2)

Patric Ring - 2p (0 + 2)

Nästa match spelas nu på lördag borta mot topplaget Hagunda i Fyrishov Hall C kl 17.00.