AIK

Tung Täby-seger i derbyt mot AIK

8 januari 2021 23:00
Herr

Efter en tight derby-match mot AIK där Täby hela tiden ledde, blev slutresultatet 4-9 till gästerna. Täbys herrar presterade det bästa spelet för säsongen och visade från det första skottäcket att AIK skulle få jobba för eventuella mål. Med segern närmar sig laget nu strecket mot fastare mark.

Täby har hittat spelet och nu har tränare Widell fått ihop delarna. Ikvällens match var det 110% inställning i varje närkamp och i varje skottäck och AIK fick kämpa hela tiden.

Bortalaget tog ledningen med 0-2 innan första perioden var till ända och det såg stabilt ut. När så 0-3 kommer efter dryga minuten av andra kunde man börja hoppas på en riktigt kul kväll.

Inför sista stod det 1-4 på tavlan och även nu gör Täby första målet efter dryga minuten. AIK kommer upp till 4-6 efter att gästerna fått tre utvisningar men då stänger Täby matchen med dryga fem minuter kvar med 4-7 målet.

AIK spelar Täby-spel på slutet med 6 mot 5 men det hela genererar bara yttelrigare två mål i tom kasse. Slutresultatet blir alltså 4-9 och Täby närmar sig nedflyttningstrecket.

Bästa poänggörare i Täby:

William Westerholm - 3p (3 mål + 0 assist)

Linus Kollberg - 3p (0 + 3)

Alexander Svanold - 2p (2 + 0)

Rikard Carlsson-Stiernspetz - 2p (1 + 1)

Nästa match är på tisdag den 12 januari då den uppskjutna matchen mot IK Sätra spelas borta i Gavlehov kl 20.00.