TUL

Täby tog en poäng mot Tullinge, förlorade i sudden

6 januari 2021 23:15
Herr

Efter en ytterst jämn match där Tullinge såg ut att åka hem med tre poäng, kvitterade Täbys herrar med en sekund kvar. Trots det tog Tullinge med sig extrapoängen efter 7-8.

Efter att Täby tagit ledningen i Powerplay efter knappt nio minuter av första växlade lagen målskyttet till 2-2 efter två perioder. William Almlöf, tillbaka på lån från SSL-laget Kalmarsund, hade då redan stått för 3 poäng.

I den tredje perioden släppte Täby återigen upp motståndarna till en tremålsledning, precis som mot Hagunda. Skillnaden den här gången var att herrarna lyckades peta in kvitteringen till 7-7 med en sekund kvar. Den första hemmapoängen för säsongen var rättvist säkrad.

I förlängningen hade båda lagen chanser, Täby tom ett mål bortdömt för hög klubba. Med knappt två minuter kvar avgör Tullinge med ett långt skott i bortre och tog därmed extrapoängen.

Bäst poänggörare i Täby:

Tobias Compier - 4p (3 mål + 1 assist)

William Almlöf - 4p (2 + 2)

Filip Rönnkvist - 2p (1 + 1)

Fredrik Nyholm - 2p (0 + 2)

Hemmalaget har lyft sig de senaste matcherna och visar att de aldrig ger upp. Det är bara att ta nya tag i nästa match som är redan nu på fredag kväll mot AIK borta i Solnahallen kl 19.30.