SAT

Tung förlust mot Sätra borta trots vändning i tredje

13 januari 2021 08:45
Herr

Täbys herrar krigade nästan till sig ännu en seger i matchen mot IK Sätra på tisdagskvällen. Trots underläge med 2-4 inför sista perioden vändes matchen till 4-5 med 7 minuter kvar. Tyvärr vände Sätra igen och satte sista målet i öppen kasse till en 7-5 seger.

I en jämn match där lagen bytte ledningen med varandra inledde Täby bäst. 0-1 kom efter drygt 8 minuters spel. Sätra kvitterade men Täby gick till pausledning efter att ha gjort 1-2 i slutsekunderna av perioden.

I den andra var det Sätra som jagade och Stefan Odebring fick verkligen jobba i målet. Som så ofta den här säsongen kommer det flera baklängesmål efter varandra och efter dryga 13 minuter vänder hemmlaget till 3-2 på 29 sekunder. Ytterligare ett mål till 4-2 kommer innan perioden är slut.

Täby hade gett sig den på att vända igen och mycket riktigt kom 4-5 i den 13:e minuten. Ledningen var dock bara i dryga minuten innan Sätra kvitterat. I den 16:e minuten kom så 6-5 till Sätra och uppförsbacken blev brantare. Spel 6 mot 5 i två minuter gav inga mål framåt men väl ett sista Sätramål i tom kasse.

En riktigt tung förlust för Täbys herrar som nu har lite länge upp till säker mark. Marginalerna är extremt små i den här serien som är väldigt jämn där nästan alla kan slå alla.

Bästa poänggörare i Täby:

William Westerholm - 2p (1 mål + 1 assist)

Filip Rönnkvist - 2p (1 + 1)

Nu väntar bottenmöte mot Strängnäs på lördag den 16 januari kl 15.00 i K-Rauta Arena och en seger är verkligen viktig för båda lagen.