JB

Täby tog extrapoängen mot Bele borta efter magisk vändning

26 november 2020 23:10
Herr

Ikväll spelade Täbys herrar för sin Allsvenska heder och som de gjorde det, efter den första perioden vill säga. Underläge med 0-4 och inget som tydde på seger. Men efter att ha hållit rent bakåt i ytterligare 44.34 minuter hade Täby vänt till seger med 5-4.

Täby inledde målmedvetet och bäst i matchen men hade ett skott i ribban som bäst innan Bele tog ledningen lite turligt när en boll från ena hörnet tar på Täby-back och i mål. De sista fyra minuterna av perioden faller Täby igneom på liknande sätt som i de senaste matcherna då Bele gör tre snabba mål.

Tung periodpaus men Täby kom ut lika målmedvetna i andra perioden och tog över mycket av spelet. Bele kontrade genom hela perioden men det var bortalaget som hade spelet och chanserna. I slutet av perioden när Täby tryckte på ordentligt kom så det första reduceringsmålet.

I sista pausen verkade det vara full fart framåt som gällde och äntligen satt chanserna. Sista målet som betydde 4-4 satte Oscar Kandell 15 sekunder innan periodslutet och den här gången var det en Bele-back som styrde in skottet.

Sudden Death i fem minuter skulle bli avgörande och även om Bele hade flera riktigt vassa chanser att avgöra så var det bortalaget som stod som segrare när Kapten Marcus Ström drog in Tobias Compiers fina instick med 24 sekunder kvar av sudden.

Stort grattis Täby till segern, det här behövde ni! Att vara längst ner i källaren och där hitta kraften att lyfta uppåt är något ni ska ta med er i kommande matcher. Alla slet för varandra och ni skulle bara komma ikapp och gå förbi!

Två gamla spelare gjorde även comeback i matchen, Anton Harsem och Fredrik Nyholm, kul att se er tillbaka!