HIF

Förlust mot Hagunda hemma

28 november 2020 18:00
Herr

Täbys herrar var med i matchen till 10 minuter kvar då Hagunda gjorde ett ryck med fyra snabba mål. Hemmalaget kämpade på bra och kom nästan ikapp efter att ha spelat 6 mot 5 de sista sex minuterna men Hagunda lyckades med nöd hålla undan till slutresultatet 6-7.

Första perioden hann nästan inte börja förrän Täby tog ledningen på ett backskott från Patrik Werner. Därefter hade hemmalaget fler bra möjligheter att öka ledningen innan Hagunda tog över lite av matchen och vände till en 1-2 ledning. Täby fick spela PP i slutet av perioden och då satte Tobias Compier kvitteringen 13 sekunder innan Hagunda blev fulltaligt.

I den andra tar Hagunda ledningen efter några minuter. Resten av perioden är tät med mycket fysiskt spel. Täby får spela 5 mot 4 i mitten av perioden utan att göra mål och bara sekunder innan slutsignalen får Täby straff som dock räddas av Hagundas utmärkta målvakt.

I den tredje gör Täby åter mål direkt i inledningen och matchen står och väger. I mitten gör Hagunda ett ryck och gör fyra snabba mål och matchen verkar avgjord. Täby ville dock annorlunda, tog ut målvakten och spelade 6 mot 5 sista sex minuterna. Tre mål av Kapten Ström blev det men Hagunda kunde hålla undan till en 6-7 seger.

Täby gjorde ännu en bra match men kom i lite för stort underläge i tredje perioden. Men det var den bästa hemma-matchen för säsongen.

Bästa poänggörare i Täby:

Marcus Ström 3p - (3 mål + 0 assist)

Filip Rönnkvist 3p - (1 + 2)

Fredrik Nyholm 2p - (0 + 2)

Nästa helg väntar den uppskjutna matchen mot Salem borta kl 16.30. Matchen sänds live via Innebandy.tv.