PIX

Förlust mot Pixbo borta med 4-9 i serieavslutningen

20 mars 2021 17:54
Dam

Täbys damer hade chansen att komma femma i serien vilket skulle kunna gynna laget vid en eventuell semifinal i slutspelet men nu blev det förlust med 4-9. Trots det inledde Täby klart bäst och borde ha lett efter den första perioden då laget tryckte på Pixbo ordentligt. Men Pixbo utnyttjade de omställningar de fick mitt i pressen och kunde i period 2 och 3 avgöra. Nu väntar kvartsfinal i nästa vecka och det blir ännu en gång Endre som står för motståndet.

Täby inledde klart bäst och ledde efter halva den första perioden med 0-2. Men trots fortsatt bra spel vände Pixbo till en 3-2 ledning innan periodpausen. I den andra var det fortsatt lite avvaktande spel men Pixbo satte sina chanser medan Täby prickade stolpar eller en storspelande Pixbo-målvakt.

-Vi gör inte en superbra match och åker på en hel del bakåt och lite för lite framåt så där måste vi som lag höja oss generellt och skjuta på mål och täppa till bakåt, sa Matilda Sjödin till SportExpressenPlay efter andra perioden.

Täby vaskade om lite i sista och fick visst tryck men det var Pixbo som gjorde nästa mål till 6-2. Precis innan hade Täby ett skott i ribban så chanser saknades inte utan mer skärpan. Pixbo fick in två mål till och Täby spelade 6 mot 5 efter en Timeout i den 12:e minuten. Det gick både och med två mål framåt och ett bakåt till en slutlig 9-4 förlust.

-Jag vet inte varför vi inte spelar bättre och klart att det svidermed en förlust, säger kapten Lisa Carlsson direkt efter matchen. Vi ville gå in i slutspelet med en god känsla men nu blev det inte det. Jag tycker inte att vi gör jobbet hela vägen idag.

-Det är alltid kul att möta Endre och det brukar blir kul matcher mot dem men även kul om det blir Sirius, lite kortare resor och kul om det blir Sthlm/Uppsala matcher. Men det spelar ingen roll vilka det blir och det ska bli kul när slutspelet kommer igång, avslutar Lisa innan slutspelsordningen är klar.

Bästa poänggörare i Täby

Agnes Wiklund - 3p (0 mål + 3 assist)

Matilda Sjödin - 2p (1 + 1)

Nu blir det en bussfärd hem till Stockholm med fokus på Endre IF som för fjärde kvartsfinalen i rad blir motståndare. Förra året blev det ju inget slutspel. Enda skillnaden nu är att Endre inleder på hemmaplan men efter varsin seger i seriespelet den här säsongen, båda på lagens bortaplan, blir det en kul semifinalserie att se fram emot. Första matchen spelas på ICA Maxi Arena i Visby nu på fredag den 26 mars.