Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Lördag
20 Nov 1 match
Fredag
26 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 2 matcher
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 2 matcher
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Täby
TÄBY

Knapp förlust mot Thorengruppen efter stark sista period

7 mars 2021 17:30
Dam

Täbys damer inledde det två första perioderna med att spela en defensiv uppställning. Thorengruppen hittade igenom vid fyra tillfällen och det såg mörkt ut inför sista perioden. De sista 10 minuterna fick matchen nytt liv och Täby kom nästan ikapp. Thorengruppen höll undan och vann med 5-4.


Fösta bytet hade Täby två bra lägen att göra 0-1 men resten av perioden utgick laget från en defensiv uppställning med sporadiska kontringar. Trots stort bollövetag för Thorengruppen stod det bara 1-0 efter första.

Hemmalaget rivstartade i andra och gick upp till en 3-0 ledning efter knappt tre minuter. Spelet påminde om den första och Thorengruppen gjorde ännu ett mål innan 20 minuter gått.

Täby flyttade i tredje perioden upp spelet och reducerade till 4-1 efter 6 minuter. Tränare Maimon tog timeout efter halva perioden men direkt efter gjorde Thorengruppen 5-1. Då inledde Täby ett 6 mot 5 spel utan målvakt och kom snabbt upp i 5-3. En utvisning med tre minuter kvar gjorde att Täby gjorde ytterligare ett mål till 5-4. Närmare än så kom inte bortalaget den här eftermiddagen men starkt att komma igen så bra när matchen såg avgjord ut.

-Mina tankar efter matchen är att vi sätter ett riktigt bra försvar i hela första perioden men tyvärr blir vi lite uddlösa i spelvändningarna. Orsaken till det kan vara många men det tog oss lite tid att komma in i det riktigt höga tempot, säger tränare Maimon Abdallah efter matchen.

-Vi ville försöka att matcha vår första formation hårt mot deras första idag men blev ganska svårt då deras första spelade otroligt mycket och kunde snabbt konstatera att det skulle bli kostsamt om vi fortsatte på detta viset. I andra perioden hade vi riktigt svårt att komma till avslutande lägen samtidigt som vi släpper till lite enkla mål kan jag tycka men nånstans är det små detaljer som behövdes justeras.

-I tredje började det kännas som vi började komma in mer i matchen med lite mer energi och rakare mot mål. Krävdes dock spel i numerärt överläge för att få vittring. Väl där börjar vi jobba stenhårt och gjorde sedan tre mål till i spel med en spelare mer på banan. Över hela matchen tycker jag det är rättvist med en Thorén-seger men vi kämpade med näbbar o klor och visade mental styrka och lät inte matchen skena iväg, avslutar Maimon.

Bästa poänggörare i Täby

Julia Croneld - 2p (2 mål + 0 assist)

Ranja Varli - 2p (0 + 2)

Moa Tschöp - 2p (0 + 2)

Nästa match spelas nu på söndag den 14/3 kl 16.00 mot KAIS Mora hemma.