NIBK

Förlust mot Nacka i derbyt

5 mars 2021 07:00
Dam

Täby förlorade derbyt mot Nacka som var en tillknäppt och seg tillställning i två perioder. Men i den tredje vände hemmalaget till ledning med 4-3 innan ett hungrigare Nacka vände igen till seger med 5-6. Ny match väntar på söndag då damerna åker till Umeå för att möta serieledande Thorengruppen.

De två första perioderna var riktiga sömnpiller med väldigt lite som påminde om att det var ett Stockholmsderby det handlade om. Nacka började bäst och ledde inför sista perioden med 1-2.

Väl där satte Täby full fart framåt och efter 12.28 tog man ledningen med 4-3 efter två snabba mål av Vilma de Gysser. Nacka ville dock annorlunda och kvitterade 15 sekunder senare. Målchanser skapades åt båda håll innan Nacka åter tog ledningen med drygt tre minuter kvar. Täby plockade ut målvakten för spel 6 mot 5 men då avgjorde Nacka med ett mål i tom kasse.

Nacka hade mer att spela för och det syntes tydligt i stora delar av matchen. Täby skapade en del målchanser men i det två första perioderna saknades skärpan i avsluten.

För Nackas del tog laget sista chansen att komma ikapp lagen runt slutspelsstrecket och har fortfarande chansen att bli topp 8.

Bästa poänggörare i Täby

Vilma de Gysser - 2p (2 mål + 0 assist)

Lisa Carlsson - 2p (0 + 2)

Moa Tschöp - 2p (0 + 2)

För Täby är bara att glömma den här matchen och se fram emot en hyperintressant avslutning med matcher mot Thorengruppen (b) på söndag, KAIS Mora (h) 14/3 och Pixbo (b) 20/3. Nu börjar pulsen stiga och flera av lagen kan bli Täbys motståndare senare i slutspelet.