JIK

Säker seger borta mot Jönköping med 8-3

13 februari 2021 16:15
Dam

Täbys damer fick revansch för förlusten i höstas när laget idag slog Jönköping borta med 8-3. En vass andra period lade grunden för segern och Täby har nu fortsatt häng på KAIS Mora på femte platsen i tabellen.

Täby rivstartade matchen mot Jönköping och tog ledningen redan i den andra minuten. Bortalaget hade flera riktigt vassa chenser att göra fler mål men ju längre in i perioden så kom Jönköping in i den. Kvitteringen i slutet av perioden kom ganska rättvist.

I den andra satte Täby full fart framåt och på matcehns enda PP tog det inte lång tid innan bollen låg i Jönköpings mål. Täby vann den med 5-1 och matcehn kändes avgjord.

I den tredje perioden spelade Täby av tiden och det blev aldrig spännande. Jönköping reducerade till 3-6 med 4.02 minuter kvar, tog Timeout men 13 sekunder senare hade Julia Croneld avgjort. Ett mål till blev det och slutresultatet 3-8.

-Det känns jätteskönt, vi tog revansch från matchen i höstas och vi fick stopp på deras kontringar och täckte många skott. Nu är det Warberg hemma nästa match och det är också revansch som vi vill ha, säger Täbys målvakt Alexandra Durling till SportExpressenPlay direkt efter matchen.