MAL

Täby vände underläge men glömde stänga matchen

30 januari 2021 20:33
Dam

I eftermiddags stod damerna för en stark insats och ledde med 6-4 när det var 10 minuter kvar. Laget hade då vänt ett 1-4 underläge men Malmö bjöds in och tog för sig med ett segermål 1,35 innan slutsignalen. Snöpligt när Täby hade den sjunde raka segern inom räckhåll.

Malmö tog ledningen i den andra minuten och efter det så var det gott om chanser åt båda hållen men bollen ville inte in. Precis innan periodpausen fick Täby en billig utvisning men det hejdade inte tjejerna som spelade 4 mot 5. Efter 24 sekunder i andra perioden stod det 1-1. Tyvärr fick Malmö in ett nytt ledningsmål precis när utvisningen var över.

Efter ytterligare ett utvisningsmål i baken och ett till var ställningen 1-4 när halva matchen hade spelats. Då satte hemmalaget full fart framåt och innan periodvilan var det kvitterat.

I den sista kändes Täby starkare och hade innan fem minuter gått gjort 6-4. Matchen kändes säker, Malmö blev mindre farliga ju längre perioden gick och ett 7-4 mål låg i luften.

Då fick gästerna två fina bjudningar av hemmalaget och vips var det kvitterat och Malmö höjde tempot så att de kunde göra ett segermål.