TÄBY

Sjätte raka segern - efter storseger mot Falun borta

23 januari 2021 15:58
Dam

I dagens match i Falun tog Täbys damer ännu en seger, nummer sex i rad. Laget rivstartade och kunde ha lett med mer än 4-1 efter första perioden. Slutresultatet skrevs till 13-4 och laget tog steget upp på femte plats i en haltande tabell.

Det var fortsatt full fart framåt med fokuserat försvarsspel när Täbys damer körde över Falun i Guide Arena. 4-1 efter första perioden var smickrande siffror för hemmalaget. Det var i stort sett ett lag på banan.

I den andra perioden klev Falun upp i inledningen och de lyckades även reducera till 4-2. Just då fanns det lite nerv i matchen men strax efteråt ökade Täby ledningen till 5-2 och matchen kändes avgjord. Tre mål till innan nästa paus och ställningen var 8-2 till bortalaget inför sista pausen.

Sista perioden var en transportsträcka men som Täby vann med 5-2 till slutresultatet 13-4.

-En otroligt bra match från vår sida och vi håller uppe energin och vårt spel hela matchen, säger Agnes Wiklund till SportExpressenPlay direkt efter matchen.

-Det har vänt totalt efter jul, vi har gått ihop som en grupp och spelar som ett lag. Falun var väldigt avvaktande idag mot förra gången då de var jättetaggade och kontrade hela tiden, avslutar Agnes.